måndag 6 juni 2011

Nya upptäckter och fina fynd

Efter en liten tripp till Dalarnas södra delar är vi åter på hemmaplan. Idag, Sveriges nationaldag, hade vi först tänkt fira på byns eget lilla firande i centrum. Talare och spelmanslag i all ära men hur roligt lät det egentligen med tanke på två små barn som framför allt ska ha roligt och trivas. Vi valde istället att åka till grannbyn och gå på gårdsloppisar. Hämtade en karta i byns affär och sedan promenerade vi runt. Varken jag eller maken har besökt denna by tidigare och blev så överraskade, det är ju bara sååå fint!!! Vi strosade omkring, fikade, tittade på djur, natur, loppisgrejer och badade fötterna i sjön. Helt underbart och otroligt mysigt! =)
I våran lilla by finns en klädaffär där de valt att ha en gammal skolbänk som barn kan sitta och rita vid medan deras mammor (eller pappor) kollar på kläder. Helt perfekt! ;) Där stortrivdes dottern och blev inte imponerad när vi senast besökte butiken i veckan och de tagit bort den. Till sin förtjusning har dock blomsteraffären fått en sådan så nu vill hon istället att vi besöker den affären varje gång vi är ner på byn.=) När vi gick på dagens loppisrunda hittade vi en gammal skolbänk, en sådan där där sittbänken och skrivbordet sitter ihop. Dottern börjar genast leka skola och när jag kommer fram ser jag att bänken är prismärk med 50 kr, 50 SPÄNN!!! "Det är klart att flickan ska ha en skolbänk" säger en man som ser hur hon trivs där hon sitter, "på gården längre bort tar de 300 för en bänk som ser precis lika ut!" 

Mer behövde han inte säga, den blev våran för 50 kronor och JAG ÄLSKAR DEN!!! Men framför allt, min dotter älskar den! =)

2 kommentarer:

  1. Ååååååh! Förstod att vi missade något när vi stannade hemma igår!! Hade faktiskt planerat in loppis-dagen i grann-byn men vi la det åt sidan...
    Synd för oss...KUL för er som fick tag i en såååå fin skolbänk! =)
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Härligt!! Vilket fyndpris dessutom. O. visst är grannbyn vacker! Vi hade en liten tanke om att köpa hus där i början men insåg sen att det skulle bli för mkt bilåkande.

    SvaraRadera