lördag 22 oktober 2011

När är man tant?!

Inte helt obefogat fick jag frågan efter förra inlägget; När är man tant? Ja, förmodligen finns det ungdomar som tycker att jag är tant med mina 31 jordsnurr men frågar du en jämnårig vän skulle man förmodligen inte få samma svar. Kanske är det när du börjat läsa veckotidningar ;) eller när du fått barnbarn... Tror du att damen med rullatorn framför dig i kön på apoteket känner sig som en tant eller är det en definition av en kvinna över 70?
På Wikipedia kan man läsa 
"Tant är ett tilltalsord som traditionellt användes särskilt av barn till kvinnor i 40-årsåldern och uppåt. I vardaglig betydelse avser ordet en kvinna i medelåldern eller uppåt."
40!!! Då är det inte långt kvar och det kan ju förklara en del! Som varför jag börjat läsa veckotidning och gärna skulle vilja lära mig bugga och sticka. Eller varför jag säger "ikväll ska jag ut med kollegorna" när jag menar middag och två glas vin på hotellet. Eller varför det idag känns som att jag stannade kvar mycket längre än till 23 och beställde in betydligt fler vinglas än de två jag faktiskt drack. Då är jag tant, men...nej, kom tillbaka med frågan om en sådär 40 år, då kanske jag erkänt mig...tant!


Vad säger du, är du en tant?! =)

torsdag 20 oktober 2011

Uppdrag...

...Allas!
Idag åkte jag runt med de tidningar jag som buzzador fått i uppdrag att dela ut.  Jag valde att ge några av dem till unga tjejer över 30, som liksom jag inte erkänt sig vara tant ännu och därför inte läst så många veckotidningar. Dessutom valde jag några mer erfarna och något äldre kvinnor som har mer rutin på veckotidningar men kanske inte valt att läsa just allas av någon anledning. (Undrar hur mysko det egentligen såg ut när jag hoppade ur bilen och la ner tidningarna i postlådorna samtidigt som jag fotograferade?!) Nu ska jag iaf krypa ner i soffan och läsa mitt exemplar! =)

onsdag 19 oktober 2011

Allas gånger 6

Idag trillade det ner inte mindre än
sex nummer av veckotidningen Allas i brevlådan. Till min stora förtjusning är det ett nummer med en massa recept till stora tacosfesten! Jag har som buzzador fått i uppgift att dela ut fem nummer till vänner och bekanta så att de får möjlighet att också testa på tidningen. Jag börjar faktiskt tycka riktigt bra om Allas och skulle nog kunna tänka mig några fler nummer. Det finns mycket att läsa men också nöjen så som korsord och mitt favoritavsnitt, recept! =)

torsdag 13 oktober 2011

Kanel

Jag är svag för kanel, både doft och smak. Några stänk i kaffefiltret tillsammans med kaffepulver på morgonen är min stora favorit. Igår serverades en, för mig, ny gröt på jobbet och den smakade kanel. Jag sprang genast in till köket och frågade vad det var vi egentligen åt som var så gott...
...och en repris av det blev det här hemma i morse. En vanlig havregrynsgröt men med hälften vatten, hälften mjölk och flera stänk kanel (efter smak)! Det var lika gott tillsammans med rivna äpplen som med äppelmos!


Om jag kunde skulle jag sätta lukt på bloggen också. Vilken doft?! 


Kanel förstås! =)

tisdag 11 oktober 2011

Vab:ar och och bakar

På förskolan har höstblåsor börjat spridas, vilket tydligen inte är så ovanligt. Jag har aldrig sett det förut, inte förrän igår... Så idag är vi hemma och bekämpar höstblåsor med nybakade kanelbullar! Som tur är har inte blåsorna kommit med någon feber så sjuklingen är pigg och ganska glad iaf. Klagar ibland på att det svider men annars är här full fart.
Mums, vad gott det är med iskall mjölk och varma bullar. Jag och stora E lovade varandra att vi skulle äta tills vi fick ont i magen...
...vi lyckades! ;)

onsdag 5 oktober 2011

Kommentarer

Hörde från en läsare att det inte längre gick att posta kommentarer på min blogg! Så får det ju absolut inte vara, kommentarerna lever man ju på som bloggare! =) Så nu kära läsare, är problemet löst! Kommentera mera! =)

tisdag 4 oktober 2011

Födelsedagsmiddag!

Idag har vi serverat födelsedagsmiddag här hemma. För idag är ingen vanlig dag för det är min mammas födelsedag! Naturligtvis måste det firas, så vi bjöd hem dem på mat. Till förrätt gjorde jag en sorts räkcocktail med avocadokräm (men den glömde jag ta kort på!). :) Med inspiration ifrån "Halv åtta hos mig" serverades sedan festspätta. Alltså rödspätta med kräftost och kräftstjärtar och till det sallad och stekt potatis.
Det fanns inte riktigt någon tid över till att baka tårta idag men ett besök på konditoriet hann jag klämma in. ;) Mycket bra efterrätt!
Nu har gästerna åkt, disken är diskad och magen putar mer än vad den brukar...
...så nu intar jag denna position i soffan! (OBS!!! Jag tittar inte på sport utan på Bolibompa!!!) =)

måndag 3 oktober 2011

Digster

Förra veckan fick jag möjlighet att testa den nya musiktjänsten Digster. Digster erbjuder färdiga musiklistor att spela i ex. spotify. 
Jag bara älskar detta! Tycker det kan vara lite svårt att få variation i mina egna spellistor samt möjligheten att hitta för mig nya låtar. Här kan jag välja vilken genre jag vill lyssna på men också om jag har en speciell tillställning musiken ska spela på ex. party, mingel, barn etc. Du kan få prova Digster premium gratis i 6 månader genom att gå in på www.digster.se och ange koden: buzzador. Bra va?! =)

söndag 2 oktober 2011

Klick!

I helgen åkte vi och fixade liftkort inför kommande vintersäsong. Ni som minns detta inlägg förstår säkert att vi hoppas på en betydligt mer lyckosam säsong i år. När nu liftkorten är fixade har jag under dagen klickat hem vinterkläder till stora E. Hon hade som önskemål en rosa jacka och byxa denna vinter, men det har varit helt omöjligt att hitta (om de ska hålla måttet för vad som anses vara bra vinterkläder!) Min stora favorit är ju Gneis! I tre år har stora E haft overaller av detta märke men i år var alltså problemet, inget rosa fanns! Efter liite övertalan och visning av en väldigt fin lila jacka kunde jag därför tillslut klicka hem dessa...
artikelbild
artikelbild
artikelbild
Snyggt va?! Jag är såå nöjd, men det kanske du redan har förstått?! Hihi =)