söndag 11 december 2011

Lucia - tomten 1-1

Här fixar vi för fullt inför veckans alla luciafiranden. Imorgon ska lille e ha firande på sin förskola och han bestämde sig idag för att han ska vara lucia. Inte tomte, inte pepparkaksgubbbe, inte stjärngosse (vem vill egentligen vara stjärngosse??) utan lucia. Det är ju inte alls konstigt eftersom den han ser mest upp till i hela världen, sin storasyster, ska vara lucia dagen efter. Kunde se en skymt av panik i makens ögon när sonen berättade om sitt val inför morgondagen men naturligtvis stod en stöttande mamma bakom med nystruket linne, rött band och en stort leende. Maken trodde ju att han nått toppen av vad han kunde acceptera redan förra året då sonen gick på förskolans firande iklädd en tomteklänning. Inte vilken tomteklänning som helst, världens finaste tomteklänning, som storasyster haft! =) 
Det är ju bara något år kvar (ja, max två) innan samhället har lärt lille e att han inte kan (?) vara lucia så jag tyckte därför att det var lika bra att han passar på medan han ännu inte "lärt sig" annat! 
Nu varade inte detta så länge... efter att ha funderat ett par minuter kom maken fram till att det var bättre att hålla sig till traditioner och erbjuda grabben tomteklänningen även i år.


Sonen nappade, förlorade kanske sin enda chans i livet att få vara lucia men... han ser lika glad ut ändå! =)


Och vi vet ju inte ännu, vad han vill vara imorgon! =)

2 kommentarer:

  1. Så glad jag blir att det verkligen finns fler som låter sina barn vara just barn!
    Min blondie kämpar just nu med vad han egentligen vill (vara fin) och vad andra tycker han ska vara. Det är ganska sorgligt att se...
    kram!

    SvaraRadera
  2. Heja Heja! Barn ska få välja på alla alternativ. Trevlig Lucia!
    Kram

    SvaraRadera