måndag 31 december 2012

In med det nya

 Nyårslöften kan vi ta imorgon, för sådana ger jag varje år, jag lovar! ;) Från ett tio grader varmt Bryssel önskar jag nu er alla ett Gott Nytt År!!!! Imorgon turistar vi i stan och kanske kanske blir det lite shopping!

Äntligen på plats

Nu är vi äntligen framme och incheckade. När gps-en la av vid norska gränsen höll nerverna på att få tok-spinn. Vi hittade iaf rätt tillslut och barnen, som suttit stilla i bilen hela dagen, får läntligen leka och springa runt. Ett litet problem kvarstår dock, barnen vägrar gå på toaletten eftersom de bestämt sig för att kissa på flygplanet. Dags för mutor kanske!? ;)

Nostalgi

För sju år sedan, den första januari 2006, packade jag mina sista saker i flyttkartong och bar ut den till flyttbilen. Jag hade precis avslutat mitt fösta år som nyexaminerad lärare på ett gulligt litet kooperativ. När jag flyttade hade det nya stora shoppingcentret, byggt av en tokrik norrman, precis öppnat. Sju år har alltså passerat och tänk vad fort tiden gått fort och vad mycket som hänt! Jag har inte varit där sedan dess, inte förrän just idag. Men vad skådar mitt öga om inte ännu ett shoppingcenter!
Just det, Töcksfors, byn heter Töcksfors.


Hotellfrukost

Vi avslutar året och förbereder magen för några timmar i bilen med en god hotellfrukost.


söndag 30 december 2012

Nya julklappen

Idag kom familjen fran Smedjebacken hit och hade julklappsutdelning. Familjen i villan hade onskat sig en surfplatta och titta vad snall tomten var. Nu ska jag bara forsoka hitta installningen for att fa fram bokstaverna aao. Ja, ja ni ser nog vad jag menar.

Förberedelser

Imorgon är det avresa. Inte bara för oss utan även för kusinfamiljen som fann det lämpligt att vi lämnade villan och närheten till fjället mitt i jullovet. Skönt för oss med husvakt! Jag och stora E har tagit pause från resväskor och kläder och roar oss nu med att testa en skojig julklapp. Art liner-nagellack!


fredag 28 december 2012

3 år och full koll

Julskum och Go'boy, så självklart och så logiskt!

    
    

Mellandagsrea

Jag skulle kunna ruinera mig när jag sitter framför datorn. Alla mail som strömmar in om rea får mig att fylla kundvagn efter kundvagn med kläder och prylar. Men, som tur är raderar jag lika många. Kunde dock inte radera kundvagnen med den här underbara Magicpoks ghost-overallen till både stora och lille Ee.
Just nu har me&i halva priset på alla kläder så några fler plagg fick följa med hem när de ändå ska skicka ett paket!

De blidde visst...

...lite mer jul iaf. Supersnälla grannarna lånade med sig underbaraste 6-åringen för en tripp till 
.
Ska bli roligt att höra henne berätta om sitt äventyr när hon kommer hem.

Jag och lilleman får spendera dagen med att laddar inför morgondagen då ett besök i skidbacken är ett måste. Lille e fick nämligen blodad tand och älskade verkligen att åka skidor. Jag är väl medveten om att sele inte är bästa sättet att lära barn att åka slalom med. Men när vi ändå skulle hyra pjäxor till honom inför premiärturen, slängde vi med en sele i hyran. Jag misstänkte nämligen att han kunde bli lite väl tuff för sin förmåga och storlek. Väl där användes inte selen förrän lilleman fick sitt önskemål besvarat och vi begav oss till en större backe. I backen åker han själv framför mig, som tur var fast i selen, och skriker "Men släpp mig mamma, jag kan åka själv!!!" Aldrig i livet tänkte mamman och såg på sin handhöga son som inte hade vare sig vett eller kunskap till att svänga eller bromsa. Så jag kommer fortsätta ha honom i sele tills han uppvisar lite mer lugn och lite kunskap i "tyngden på dalskidan".
Att vi tillsammans, hela familjen, har ett och samma fritidsintresse känns superroligt och att vi nu kan delta allihop är ju bara toppen! =)

torsdag 27 december 2012

Nu är glada julen slut...

Nu har julen passerat och som vi har njutit! Men nu är den slut på riktigt här i villan. Jag brukar plocka bort julen tidigt men i år blev det tidigare än vanligt. Vi har hittat tillbaka till skidbacken igen och har planerat att spendera de närmsta dagarna där. Och när måndagen kommer, på självaste nyårsafton, sätter sig hela familjen på flyget och när vi kommer hem till jag inte se en endaste tomte! 


lördag 1 december 2012

Braaa!

Var du inte här igår och är du inte här idag?! Du har missat något!


ABBA

Dags för ABBA-show och julbord. Först lite häng och mingel i lägenheterna sedan mat och musik. Så roligt att få röra på benen och andas lite fjälluft. Det var länge sedan sist! :-)