Igår skulle jag göra lasagne här hemma. För stunden försöker dock de vuxna individerna i villan att äta mat med lite mindre kolhydrater i. En lasagne är kanske inte det bästa alternativet då. Så det fick bli en vitkåls-lasagne istället. Det blev MUMS!
Först gjorde jag en köttfärssås med
krossade tomater,
nötfärs (500g),
paprika,
lök,
massor av kryddor (lite tager vad man haver principen!).
Sedan stekte jag
ca 6 dl strimlad vitkål.
Därefter
bacon,
champinjoner
och kryddade dem med salt och peppar. Allt eftersom det blev klart hällde jag ner det i en form och blandade ihop. På med
grädde,
riven ost och skjuts in i ugnen, 225 grader!
Serverade lasagnen med gröna blad och gurka! Än en gång, MUMS!=)
Kåldolmelasagne? Hur mår magarna? :)))
SvaraRaderaSer ut och låter gott i alla fall!