Stek kycklingfiléer, mängd efter munnar att mätta, men receptet i övrigt passar 3-4 pers. Kycklingen kryddas eller marineras och därefter steks och skivas upp.
Skär upp eller riv upp ett huvud romansallad och lägg i en salladsskål. Strö över strimlad rödlök efter smak och häll över en dressing gjord av:
2 1/2 msk rapsolja 1 ägg
1/2 msk dijonsenap
2 sardellfiléer1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Mixa ihop alla ingredienserna med stavmixer!
Lägg på kycklingen. Skär 3 skivor formfranska till små kuber och stek dem i olja och italiensk salladskrydda. Strö sedan krutongerna över salladen och riv parmesanost över hela skapelsen!
Ät, njut och jag lovar, du kommer att göra om det! =)
Ååå, låter smaskens!!
SvaraRaderaKommer jag absolut att testa! Tack för det!! =)