onsdag 27 februari 2013

Sportlov

Sportlovet har äntligen börjat. Barnen har ju haft några dagar ledigt redan men idag var det äntligen min tur att få njuta av solen och de vackra vinterdagarna.

Dottern bestämde sig förra veckan för att delta i dagens Barnens Vasalopp. Självklart uppmuntrar vi det nyväckta intresset för längdskidåkning och fixade en anmälan. Med nerpackad fika, fotokamera, videokamera och mobilkamera (detta måste ju förevigas) stod vi och hejade, men tyst, så vi inte skulle vara för "piniga"!






Lunchen intogs här, på McDonalds, till barnens förtjusning. 

söndag 24 februari 2013

Kvällen

Idag är till och med kvällen vacker. Jag har fördelen att bo nära det här fina promenad- och motionsspåret som går efter älven.



Sol!!!

Det här behöver våra vintertrötta ansikten! Härligt! :-)


Vart tog solen vägen?

Var det verkligen rätt beslut att lämna byn idag. Vi, som vaknade med strålande solsken, tog ett snabbt beslut om fjäll och skidor. Men här fanns visst ingen sol. Nu hoppas vi på att den snart kikar fram!


lördag 23 februari 2013

Mello

'Jag tycker inte att han med blommor på tuttarna ska vara med' blir kommentaren till första låten på kvällens Mello. Eller förresten, den andra. Första var faktiskt 'Å, vad hon är vacker' när LaCamilla gör entré. Jag håller med på båda två! :-)


fredag 22 februari 2013

Rea

Just nu är det rea i byns skinn- och väskbutik. Vi var lägligt nog i behov av två resväskor med betoning på var. Två stycken, av samma modell som de jag köpte till barnen förra året, till priset av en. Som hittat! Dessutom har Gneis startat sin rea nu och jag tänker passa på och köpa (riktigt bra) vinterkläder till barnen till nästa säsong. Idag gillar jag rea!


onsdag 20 februari 2013

Friluftsdag

Idag var det friluftsdag på dotterns skola. Underbart väder kom tillslut och det blev en riktigt härlig dag. Självklart fanns jag och lilleman med och hejade i spåret. Familjens lilla skidåkare. Som tidigare nämnts kommer då inte skidåkargenerna ifrån mig. När vi kom hem åt vi varm broccolisoppa och värmde tårna i stickade strumpor.


tisdag 19 februari 2013

Baksjuk?!

Idag är jag lite tung, tung i sinnet. Kanske lite baksjuk, ja som bakfull fast efter sjukdom, typ. (För er som känner till att min mamma lägger till ordet typ i en mening när hon är på dåligt humör blir ju det där, typ, lite roligt. För er andra; så är det!) Det är iaf en sådan där dag när tankarna mal i huvudet. 

Jag känner mig grinig för att livets ekorrhjul ser ut som det gör. Arbeta hela dagarna och då lämna bort det bästa jag har här i livet. Herre gud, snart är de så stora att de inte vill ha mig med överallt och då kan jag ju sitta där och minnas.... när jag vinkade hej då genom fönstret på förskolan! Yeeeyy...

Största anledningen kommer jag inte att skriva ut här. Jag har skrivit, suddat, skrivit, suddat. Det blir för känsligt men avslutades så här; 
och det här kommer jag att få äta upp men jag är alltid bara mamma till mina barn! Så det så!
Eftersom det hade med förskolan att göra säger jag bara; Fasen, jag har alldeles för bra åsikter för att sitta mittemellan ;).

Nu ska jag göra det en klok dam sa till mig en gång när vi pratade om något som hon inte riktigt tyckte om;

Äh, drit på ein pinne å kåst iväg an! (Skit på en pinne och kasta iväg den!)

Så, imorgon förväntas återigen, solsken i blick! =)




söndag 17 februari 2013

Urk burk

Jag som trodde det var över med enbart ett offer för magsjukan, hade fel. Igår kväll, lagom till middagen, började två magar knorra samtidigt. Melodifestivalen såg vi aldrig (men vi missade tydligen inget). Det fina i kråksången var att jag hade tid att byta om, fixa undan håret och byta sovrum innan helvetet brakade lös. Nu mår vi bättre men gömmer oss inomhus även imorgon. Tackar dagens teknik för de fem filmer jag plöjt idag, instängd i sonens rum!


lördag 16 februari 2013

Pulkabacken

Utrustade med allt utom pulka gick vi till pulkabacken som ligger i skogen bakom villan. Här åker det en del skotrar, som ska ta sig till en skoterled, så backen är i perfekt skick för oss bobåkare (eller snowracer som maken menar att det heter). Vi kan på långt håll se om det kommer några skotrar så det är ingen fara för krock. Backen har vid den här tidpunkten på säsongen blivit så bred att vi kan åka bredvid varandra vilket gör att vi brukar ha tävling ner, två och två på varje bob. Vinnarskallar som vi är, är vinsten otroligt viktig!

Barnen tog även med stjärtlappar idag men det gick inte riktigt lika fort som "snowracern". =)

fredag 15 februari 2013

Fredagsmys

De små ligger i sina BigBoy:s medan vi stora sitter och stirrar i varsin android platta. Amigo på Barnkanalen kan ju vem som helst att vilja fly fältet men de små verkar älska det. BigBoy XXL är en jättestor saccosäck och barnen har fått varsin, en tok-knall-grön och en tok-knall-rosa. Jätteläckra!


onsdag 13 februari 2013

Inspirerad...

av andra modiga själar och med hjälp av dagens teknik för att underhålla två små, besökte jag idag frissan. Jag har flera gånger backat när jag väl satt mig i den där stolen men nu sa det snipp. Den här gången blev det en lugg. Äntligen!


Bla bla bla

Znark, bla blaa bla blaa. Alla dagar är inte bra pluggdagar och all litteratur är inte rolig att läsa även om jag hajar syftet. Dags att läsa vidare...


tisdag 12 februari 2013

Stavar och ..

Veckans erbjudande på Lidl passade perfekt, promenadstavar. Just nu kan de öka effektiviteten under powerwalken. Dessutom blir de toppen att använda när jag går offroad till våren. Köpte en sak till, samma sak som förra veckan, något jättebra som jag knappt vågar nämna men... Ok, jag har inte bara köpt en sport-bh, jag har köpt två. Förra veckans var super, denna veckas sådär. Nu är det bevisat, jag har blivit gammal. För det är väl bara tanter som köper underkläder på Lidl?!


söndag 10 februari 2013

Bloggtips:

Via facebook fick jag nys om en blogg jag tidigare aldrig besökt. emmasviktiga.blogg.se heter den och är en träningsblogg som skiljer sig något ifrån mängden. Emma lever med en sjukdom som påverkar lederna och har därför varit överviktig. Efter att ha börjat träna genomgår nu hennes kropp och hälsa en sjutusande resa. Man får följa henne när hon försöker nå sina mål i olika lopp. Löpning är nämligen den idrott hon brinner mest för. Det är skönt att läsa om träning skrivet av en tjej som inte hakat upp sig på kilon utan motiverar till en sund kropp och en bra hälsa. 

Städa städa...

Idag har familjen i villan haft storstädning på schemat. Vi har inte bara städat utan knuffat runt på en massa möbler också. Min tanke var att alla skulle byta sovrum. Men jag såg genast på makens min när jag presenterade idén att han inte alls var med på det påhittet. Så, vi nöjde oss med "lite" ommöblering istället.
Jag och sonen har sedan vi flyttade in i villan haft dåliga garderober. Lådorna och dess fästen hade gett upp långt innan vi köpte villan så egentligen var detta något vi (läs maken! ;)) skulle ha åtgärdat för länge sedan. Att ha någon ordning i garderoberna har därför varit en omöjlighet...

När städandet så nådde garderoberna gav städkärringen upp vilket resulterat i att maken, just i detta ögonblick, installerar nya ställningar med trådbackar i garderoben. Ytterliggare en omonterad ställning väntar på att få flytta in till sonen.
Städkärringen, hon som gav upp, har lutat sig tillbaka i soffan med sin lilla dator. Nu är det bara att njuta av ett nystädat och väldoftande hem, så gött!

fredag 8 februari 2013

Helg igen...

...och den är ju verkligen hur helig som helst. Tyvärr fick jag hämta hem ett barn med magont idag. Verkar som att det är förstadiet till både flunsan och magsjukan så vi får väl se vad som händer under natten. De söta snödropparna på bilden kommer ifrån Rackartyg. De är så våriga, så fina och dricker inte så mycket vatten då de är gjorda av tyg och plast.


onsdag 6 februari 2013

I väntrummet

Idag åkte jag till vårdcentralen för att genomföra en cellprovtagning. Eftersom dessa genomförs med tre års mellanrum inser man vad fort tiden går. För tre år sedan hade jag en liten bebis och hade då varit på besök på denna avdelning flera gånger under den aktuella perioden.
(Här kastar jag in ett tips. När jag ska till gynekologen har jag alltid kjol på mig. Alltså man känner sig ju bara så liten och utsatt när man står där avklädd från midjan och ner och bär på vetskapen om vad som väntar. Har jag då kjol på mig känner jag mig iaf påklädd fram till stolen...) 

För er som inte vet är väntrummet till mvc här i byn inte på samma ställe som till vc utan ligger en bit bort. Man måste gå ut genom entrén efter betalning och gå utmed huset och in i en annan entré för att komma till detta väntrum. När jag gick där grubblade jag alltså på tidens gång och hur jag gått där så ofta medan magen växte fyra år tidigare. Då kom jag helt plötsligt på att om jag vore gravid nu skulle det ju vara hur avslöjande som helst att behöva gå efter den där gatan. Där har förmodligen hundratals kvinnor smugit fram för att inte avslöja den växande magen påväg till första besöket på mvc.

Framme i väntrummet möter jag en kollega som nyss varit hos sjukgymnasten. Eftersom vi inte setts på ett tag hittade vi genast en massa saker att prata om så när barnmorskan (gynekologen?) kom och ropade mitt namn avbröts vi och jag gick in. 

När jag var klar och skulle gå hem var kollegan fortfarande kvar i väntrummet. Då händer det, kanske är det bara hjärnspöken, men när min kollega säger hej då kastar hon även en snabb blick...på min mage! 

Kanske var det bara mina tidigare grubblerier som iscensatte den blicken eller så är det den tanken som sveper förbi när man möter någon i barnfödaråldern på just det stället.

Och inte är jag väl sämre själv... jag vet ju också vem jag såg där, i väntrummet, på mvc! ;)

måndag 4 februari 2013

Fröken Svan

När jag gick i grundskolan var längdskidåkning ett moment av gymnastiken och vad jag minns något vi plågades med hela vinter. Riktigt så länge var det kanske inte men tycker man inte om längdskidåkning och tvingas till det år ut och år in både på långturer och timmeslånga lektioner så är det lätt så man minns det. Minns speciellt en friluftsdag i högstadiet då jag och bästisen hamnat så långt efter på långturen att en skoter fick komma och hämta hem oss innan mörkret var ett faktum. Jag har inte, med undantag för en tidig 30-årskris då jag skulle åka kortvasan och tränade max 1 km för att sedan bli gravid och anse mig handikappad nog att avstår i vecka 10, stått på skidor sedan dess. 
Förra veckan när vi satt i bilen påväg hem från fritids deklarerar 6-åringen att hon tänker sluta skolan. Livrädd för att något hänt frågar jag varför och får till svar att fröken berättat att de ska åka längdskidor och att 6-åringen absolut inte tänker genomföra den aktiviteten. 
Jag berättade för den lilla damen om mina egna erfarenheter av skiten men för att inte överdriva eller föra inställningen vidare gjorde jag klart för henne att man måste genomföra en hel del saker i livet som man egentligen tycker är tråkigt men att det kan bidra till att det roliga känns ännu roligare. (JoDaa, ibland bara kommer det! ;))
Eftersom min dotter växer upp i en by där de flesta har ett par skidtights hängande i garderoben, insåg jag i denna stund att det var dags att bryta cirkeln. Jag gav henne därför förslaget att jag kunde följa med henne och träna på sportfältet. På så vis kanske inte skolturen skulle verka allt för skrämmande. 

Ikväll har jag därför, i sällskap av hela lilla familjen, följt 6-åringen hela fem varv runt stadion och hejat, hejat, hejat! 

Jag förstår fortfarande inte varför längdskidor är ett måste i skolan. Varför måste inte alla spela golf på sommaren när alla måste åka längdskidor på vintern?! Ja ja, jag vet. Jag har alldeles för många år kvar på grundskolan för att börja gnälla redan nu. ;)

Min 6-åring, hon somnade iaf sliten och trött efter kvällens motion och vet ni...hon längtar tills imorgon då hon ska få åka skidor igen!

lördag 2 februari 2013

Jaaa!

Även om jag gärna hade sett hen i Karlstad så kan jag bara säga JAAA! :-)

Melodifestival

Just nu laddar familjen i villan inför kvällens deltävling i melodifestivalen. Snacks, vindruvor, heta räkor och ostar skall hålla munnen sysselsatt.

Den andra mars åker vi till Karlstad och tittar på genrepet till andra chansen så det är extra roligt att få se vilka vi ska få möjlighet att heja på då.
Och ja, ostbågar med prästost var faktiskt riktigt bra och det skrivet av en person som vanligtvis inte är allt för noga med ostbågar. 

fredag 1 februari 2013

Frank

Kvällen tillbringas tillsammans med Frank Wagner och Johan Falk. Du har träffat dem va?! Annars kan jag rekommendera ett besök!
Skulle inte genren falla i smaken finns ju så mycket annat bra att titta på. Jag viskar ett tips, ett tips om gratis film, ny film som du just nu egentligen bara kan hyra för att se...
dreamfilm.se eller swefilmer.com med ett www framför. Me like...