torsdag 31 januari 2013

Verkligheten

Verkligheten börjar komma ikapp och jag känner av att jag gått ifrån att arbeta 75% till att idag köra 105%. Att studera tar upp så mycket av mina tankar. All kunskapserövring som jag vill testa och utmana mitt arbete med och alla tankar som ständigt rullar i huvudet. Så mycket att bearbeta och lära om på nytt igen. Även om min utbildning inte är så gammal så finns det massor av saker, tankar och metoder, att ompröva. Som tur är kommer John Blund och besöker mig varje kväll även om han börjat komma lite väl tidigt.

Samtidigt ska gamla invanda rutiner i hemmet omarbetas och struktureras upp på nytt igen. Vi har ex. alltid klarat oss med en bil då mina arbetstider legat innanför ramen av makens och jag på så vis kunna sköta hämta/lämna på förskolan. Imorse insåg jag, efter att ha lämnat 6-åringen på skolan, att vi glömt planera dagens rutiner och att jag satt i bilen maken behövde på eftermiddagen för att hämta barnen med. Hmmm, kanske måste det bli en bil till?!

Tiden tillsammans med barnen är ju markant förändrad men som tur är hittar vi varje dag stunder att umgås på. Men jag förstår ju varför jag inte längre tillåts sova i min säng utan varje kväll "måste" krypa ner i lillprinsens säng och stanna där tills väckarklockan ringer. Även de små märker förändringen.
Men, som tur är känner jag mig inte stressad över situationen. Idag har jag fått vatten i hjulet, blodad tand, medvind, bekräftelse på att detta går bra... idag fick jag mitt första G!

lördag 26 januari 2013

Laddar

Ikväll ska vi äta god mat i trevligt sällskap. Barnvakt är ordnad och påväg. Hakade på erbjudandet med bussresa till och från restaurangen. Det här ska bli gott!


fredag 25 januari 2013

Zzzz

Trött är bara förnamnet. God natt, världen!


onsdag 23 januari 2013

Män testar att föda barn

Aj, aj, aj! Nog minns vi hur det kändes. Nu har man tagit fram en simulator som ska få intresserade män (!?!)  att  känna på den smärtan kvinnor upplever vid förlossning. Smärtan upplevs ju olika från person till person men denna är tydligen framtagen med hjälp av flergångsföderskor.

Ja, nog har de ont alltid och jag skulle gärna vilja ha en översättning på det som sägs. Undrar dock om smärtan från själva "pressa-ut-en-vattenmelon" är inräknad eller ska vi helt enkelt vara glada för dessa mäns skull att de iaf slapp den biten?! ;)

måndag 21 januari 2013

Ny väg

I födelsedagspresent fick lille e en Flexi-Traxbana i Bilartema. Så blev det jul och tomten kom med en bil till stora E så att även hon kunde vara med och köra. Lycka blev det i helgen då jag hittade 7 meter bana och tre bilar för en mkt billig peng. Men mer bana kräver mer plats så nu har vi bilar och vägar genom hela vardagsrummet. Men det är faktiskt ganska roligt att delta i byggandet!

söndag 20 januari 2013

Skidåkning och musik

Idag låg det fin snö i Kläppen. Underbart före och lite folk, vilket det alltid är på bytesdagen, söndag. Men, och jag vet att det ligger tantvarning på detta, varför måste de spela så hög musik i barnbacksområdet? Tänker liksom att det är A och O att kunna kommunicera med sina barn när man ska åka skidor. Måste nog ta reda på var man kan framföra sådana klagomål. Det kan ju vara bra att veta att sura tanter med tinnitus får nippran av allt oväsen. ;) Ja ja, om inte annat kanske det inte är så bra för de små livens öron. Våra barn var som tur var mest intresserade av att åka i andra backar och vi kunde uppleva en helt perfekt dag i backen. Minus fem grader och sol...härligt!

Barnen hittade iaf en ny favorit bland musiken som flödade ur högtalarna; 
Varför pruttar mamma? Mojje

Tack Mojje och tack Kläppen! ;)


fredag 18 januari 2013

120 dagar kvar...

120 dgr är ganska länge, ca 4 månader. Men under den tiden ska jag, som ni ju vet, plugga och arbeta så det ska nog rulla på och gå ganska snabbt. Tre dagar efter examinationen ska vara inlämnad och redovisad reser vi hit...

...till Alanya, Turkiet. Stora E kom hem med fyra solfjädrar som hon gjort i skolan och som vi ska använda oss av i värmen. Barnen, som hela tiden  pratar om förra årets resa, blev överlyckliga när vi berättade om årets resa. Den här gången reser vi ifrån Karlstad och det känns riktigt sköt att slippa bilresan till Arlanda den här gången. Vi kör, liksom förra gången, med all inclusive eftersom det var så perfekt när barnen var med. Behöver jag säga,åååh vad jag längtar till värmen!?!

Tulpaner

Ett underbart sätt att starta helgen på är att köpa sig en härlig bukett tulpaner. Det gör jag varje fredag och eftersom min almanacka visar just den dagen idag så ska jag snart bege mig till affären!

Bilderna är tagna i Bryssel där man kunde köpa buketter med 50 tulpaner för 100 euro.

tisdag 15 januari 2013

Ovant

Tänk vad ovant det är att sitta på lektion och lyssna på föreläsningar och olika introduktioner i åtta timmar. Men, det har varit roligt och mycket lärorikt. Huvudet har redan börjat gå på högvarv och tankar väcks och omvärderas. Det här kommer att bli jättebra och sååå utvecklande. 

En alldeles ny erfarenhet fick jag idag. Jag var för första gången under skoltid ett A. Jag började första klass som ett N men blev ett L under mellanstadiet. Som gift har jag nu alltså blivit ett A och som ni säkert vet av egen erfarenhet så innebär ju det att man står först på klasslista, i upprop, i indelningar... Undrar om barn med A stärks och lär sig att gå i täten medan vi andra lär oss att gömma oss i tryggheten över att A alltid finns och tar första stöten. Ja, ni ser hur hjärnan går på högvarv. Men jag ser på den här analysen att det är dags för sängen nu, så god natt! =)

måndag 14 januari 2013

Dags

Nu är väskan packad och det är dags att ge sig av till Karlstad. Hur ska jag klara mig själv i två nätter?! Har det hänt någon gång de senaste sex åren, nej. Imorgon börjar skolan på allvar och jag är så taggad!


lördag 12 januari 2013

Sudoku och räkor

Sitter och löser sudoku så jag håller på att missa hela lördagskvällen. Nu ska jag slita mig ifrån det och äta lite heta räkor. Kanske blir det en film också, Oslo 31 augusti.


fredag 11 januari 2013

youtube

Jag skrattar så att tårarna sprutar och eftersom det sägs att ett skratt förlänger livet så rekommenderar jag er att titta. 

onsdag 9 januari 2013

Klöbb

När barnen är hos mormor beställer de alltid favoritmaten, klöbb. Det är så att det är just hos mormor de får den maten. Vi vuxna kan också äta det men det har blivit just det, "mormor mat", inget vi gör hemma. Nu har smågrynen varit sjuka i snart en vecka och under den tiden har de nästa inte fått i sig någon fast föda så när de idag beställde klöbb var saken klar. Var dock tvungen att störa mormor på jobbet för att få receptet. Barnen åt mer än de gjort på länge så jag tänkte dela med mig av receptet ifall det kan hjälpa någon mer desperat förälder där ute som lockar barnen med all möjlig mat för att få dem att äta.

Till ca 20 klimpar:

1 ägg
1,5 dl vatten
Mätta med vetemjöl tills smeten blir riktigt tjock men fortfarande en smet.

Koka upp en buljong (jag blandade grönsaksbuljong och köttbuljong) och klicka i smeten med hjälp en tesked.

Stora E brukar äta messmör eller sirap till medan lille e bara vill ha en klick smör. Själv tycker jag om den lite matigare varianten med stekt lök och bacon som tillbehör. Men jag vill alltid ta en sista klimp tillsammans med en röra gjort på bregott och sirap.

Hoppas det smakar!

Student


Nu är det slut med lediga onsdagar! Här sitter jag med mina böcker och är återigen tillbaka i studierna. En liten kaffepause har jag gjort mig förtjänt av men sedan är det bara att fortsätta plöja litteratur. Nästa vecka åker jag till universitetet och då vill jag vara väl förberedd.

tisdag 8 januari 2013

träning

Dags att dra igång med träningen igen efter julens matrast. Har lite svårt för att bestämma mig vart jag ska lägga slantarna. Har tränat på friskis förut men är osäker på vad jag ska hitta på nu. Inför utmaningen jag gett flickorna Larsson måste jag arbeta en hel del med kondisen. Tips mottages tacksamt! Fortsättning följer...

måndag 7 januari 2013

Hemma

Att vara hemma i villan igen, ligga i soffan med filt, levande ljus och titta på Teen mom, känns rätt skönt. Nu ska vi leva på våra minnen av resan ett tag innan det är dags att blicka fram emot nya spännande äventyr. Men först lite jobb och skola!

söndag 6 januari 2013

Avresedagen är här

Nu är vi klara för avresa. Barnen är lite piggare idag som tur är. Först väntar en flygning till grannen Norge och därefter en lång bilfärd hem till villan. Som vanligt ska det bli skönt att komma hem men jag kommer absolut att vilka återvända hit för vidare utforskning av staden.


lördag 5 januari 2013

EU

Idag låg stora E i feber och lille e som inte ännu kurerat sig fick även han stanna hem när farfar visade oss runt under turen "EU i Bryssel". Det var intressant och även roligt att se vart vi har honom om dagarna när han arbetar och representerar sitt land i Bryssel.
Här är ett foto utanför den Svenska representationen.



Det här är bilder ifrån Europaparlamentet.

Nu håller vi tummarna för att barnen ska må bättre imorgon då vi ska ut och åka flygplan. För imorgon är det så åter dags för oss att packa väskorna och åka hem till Svea.

fredag 4 januari 2013

Grå dag med utflykt

I morse när vi vaknade var Bryssel klädd i djupgrå skrud. Farmor och farfar (som vi bor hos, har jag berättat det?!) stannade hemma med lille e som fått feber under natten medan stora E ville följa med oss när vi valde att åka på utflykt till Waterloo. Maken, som tidigare bott där, visade oss runt. 

















Något jag tycker om att göra när jag befinner mig i ett annat land är att besöka en livsmedelsbutik. Det är faktiskt riktigt roligt (intressant?!) att går omkring och titta på utbudet av varor som finns. Oftast förstår man ju inte heller vad det står utan får gissa sig till det genom enstaka ord. När vi var i Waterloo besökte vi Carrefour market (typ Ica supermarket) och botaniserade i deras hyllor.
Gillade storleken på denna "partyflaska" Breezer. Den lilla kan du köpa för ca. 20 kr hemma på systembolaget medan du får betala 3,35 (ca. 30 kr) för den stor här. Känns ovant med alkohol i livsmedelsbutiken.

Köpte några franska väldoftande ostar (jag är medveten om att detta kort är taget på charkvaror:)) med oss hem och ikväll avnjuter vi dem tillsammans med ett glas rött, fredagsmys!

torsdag 3 januari 2013

Chokladfabrik

Belgien är känt för sin choklad. Man kan handla choklad på flera ställen på stan och ibland är det svårt att veta om det är dyrbara smycken eller choklad som säljs över glasdisken. Vi försökte ta kort i en av dem men det får man icke i dessa butiker. En av dessa chokladtillverkare heter Neuhaus. Idag besökte vi deras fabrik i utkanten av stan där de även här en egen liten chokladshop. Där får man provsmaka all deras choklad och naturligtvis gärna köpa. Jag kan dock lova att efter provsmakning av en massa chokad är man inte så jättesugen på att köpa med sig så värst mycket hem. Det finns nämligen massor av choklad att smaka och efter sex praliner kände jag att kräkreflexen fortfarande fungerar. Eller som lille e sa; "Jag tycker inte om godis längre för jag har ätit så mycket choklad". En liten ask praliner kostar ca 300 kr så vi har iaf tjänat en massa pengar idag på alla gratispraliner vi tryckt i oss!

onsdag 2 januari 2013

Dagen

Nu ska jag gå och sussa skönt efter några kortvinster. Men jag tänkte visa er några bilder ifrån dagen. Vi har, till barnens förtjusning, åkt både tåg och buss. Dessutom har vi besökt ett flertal skoaffärer i jakt på nya skor till stora E vars ena sko gått sönder. Imorgon startar rean här i Bryssel och då står det shopping men också chokladfabrik på schemat.






tisdag 1 januari 2013

Löften

Nu är 2013 här och jag gav, som tidigare nämnts, nyårslöften. Så, i år lovar jag att:

1. Ta vara på alla nya möjligheter och utmaningar som jag stöter på. Det är alldeles för lätt att stranda i den trygga tillvaro man lever i och nöja sig med det utan möjlighet till utveckling.

2. Se nya platser (brukar alltid finnas med).

3. Träna mig i form för den utmaning jag gett mina mostrar och kusiner.

4. Kanske börja snusa. Jag får se! ;)