lördag 31 mars 2012

Villan har förvandlats...

till en sjukstuga och läget ser dystert ut för familjen i villan. Jag ligger däckad i ena delen av soffan med nässpray, näsdukar och alvedon medan sällskapet i andra delen kurerar sig efter ett dygn med magsjuka. Hoppas vi inte smittar varandra även om jag inser att risken förmodligen är ganska hög! Mitt i "soppan" befinner sig en 5-åring som klättrar på väggarna av rastlöshet då stimulansen i villan ligger på noll. Ikväll hoppas vi på lite lördagsmys även om det innebär att familjens (än så länge) friskusar får krypa ner i soffan med oss sjuklingar och titta på Emil i Lönneberga som går på repeat på DVD-spelaren, nu för 23:e ggn! EEEEMIL =)

onsdag 28 mars 2012

Vinnarskalle

Jag har aldrig varit eller haft någon vinnarskalle. En klapp i ryggen och "ååå, grattis, vad roligt att du vann!!" har varit mer min melodi. Men sedan började jag spela golf och kämpade ständigt för att vinna över mig själv, bli bättre. Någonting hände och helt plötsligt ville jag vinna alla spel och tävlingar jag deltog i, hela tiden. Använder jag nu "åååååååååå, va roligt att du vann" så är det med sarkasm och djup ironi! Men jag anser fortfarande att jag kan hålla humör och är absolut ingen surskalle när jag förlorar...oftast inte iaf! =)
Nu var det så att vi började spela memory, mamma mot dotter, dotter på 5 år. Om du någonsin spelat det mot en 5-åring så vet du att det är svårt att ta hem den segern, om inte omöjligt! Hur jag än gjorde, vad jag än gjorde, så vann hon hela tiden. Naturligtvis blev jag glad för hennes skull (hon är ju min dotter och har med all säkerhet ärvt sin skicklighet ifrån sin mor) men nu, nu ska här tränas. För jag kan väl iaf få vinna en gång!?! =)

lördag 24 mars 2012

Barnmässa...

...och massor utav shopping! Härligt! :-)


tisdag 20 mars 2012

Ett ljus

Jag har tidigare berättat att jag följer bloggen http://www.langlopp.com/blogg-1314790.



Ikväll tänder jag ett ljus för Anna. Jag tänder det även för hennes familj som hon idag lämnade efter sig då hon förlorade kampen mot sin sjukdom.

Barnmässa

Traditioner bör inte brytas och naturligtvis gäller det även helgens händelse, det årliga besöket av Barnmässan i Karlstad med dess tillhörande shopping. Mässan börjar vi kanske växa ur eller rättare sagt våra barn. Men det är faktiskt ganska trevligt att rymma iväg en dag tillsammans med en väninna och bara shoppa, äta, fika, prata, shoppa, prata.... Ibland behövs det! =) 

lördag 17 mars 2012

Pyjamasparty

Det bästa med att vara på pyjamasparty en lördagskväll var ju att man aldrig behövde sätta på sig andra kläder under hela dagen! Gött!! ;)

onsdag 14 mars 2012

Sommarstuga

Någon gång i framtiden drömmer jag om att vi äger en liten stuga på Gotland. Naturligtvis besöker jag hemnet med jämna mellanrum för att se vad dagens marknad har att erbjuda. Igår hittade jag denna mysiga lilla stuga(?!) som nog talar för att det är lite kämpigt för mäklarna just nu för...
 
 
...när priset på detta smultronställe ligger på 250 tkr sätter jag nästan i halsen. Jag undrar naturligtvis om mäklaren som tar sig an detta objekt 1. är desperat efter objekt att sälja 2. tänker högt pris, hög provision 3. funderar på ny karriär (kan ju inte höra till drömmen hos en mäklare att sälja sådana här hus).
Beskrivning av objektet: "För dig som ser renovering som en utmaning."
Men verkligheten är den att det säkert går att sälja sådana här objekt för det priset, för på öjn är priserna tokhöga! Så kanske måste jag också byta yrke för att kunna köpa den där stugan jag drömmer om eller så får jag passa på nu! =)

Blev du sugen? Länken finns här!

lördag 10 mars 2012

Ceasarsallad

Jag skulle fotografera ceasarsalladen jag gjorde till kvällsmat men efter en dag i pulkabacken var vi, trots god matsäck, grymt hungriga. Så, något foto han jag inte ta! Men receptet kan ni iaf få! =)


Stek kycklingfiléer, mängd efter munnar att mätta, men receptet i övrigt passar 3-4 pers. Kycklingen kryddas eller marineras och därefter steks och skivas upp.

Skär upp eller riv upp ett huvud romansallad och lägg i en salladsskål. Strö över strimlad rödlök efter smak och häll över en dressing gjord av:
2 1/2 msk rapsolja 
1 ägg

1/2 msk dijonsenap
2 sardellfiléer1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Mixa ihop alla ingredienserna med stavmixer!

Lägg på kycklingen. Skär 3 skivor formfranska till små kuber och stek dem i olja och italiensk salladskrydda. Strö sedan krutongerna över salladen och riv parmesanost över hela skapelsen!

Ät, njut och jag lovar, du kommer att göra om det! =)

tisdag 6 mars 2012

Resultatet

... av gårdagens shopping!
Lite vårfint i vardagsrummet med ny matta och nytt bord känns ju bara så uppiggande! Hade en klar bild av att införskaffa två små brickbord men när jag såg detta blev jag så förtjust. Stort nog för fredagsmys men mycket mindre än det gamla bordet vilket gjorde hela gruppen luftigare! Mattan kommer ifrån Mio och bordet ifrån EM-möbler. Nu ska vi försöka hitta en lampa som passar in och sedan är det bara att... efter det ska vi... sedan kan vi börja med... ja ja, det tar väl aldrig slut, men roligt är det! =)

måndag 5 mars 2012

Citronen

Nästa gång jag kommer till Mora ska jag äta min lunch här, på Citronen sallad & baguett café. Stannade till idag och blev insläppt av de snälla ägarna Camilla och Rickard. Myser med familjen som idag shoppar loss i Mora och en fika i en miljö som denna, höjde mysfaktorn! :-)


lördag 3 mars 2012

Skoldags

"Nu är det snart dags för ditt barn att börja skolan" stod det i ett brev som kom med posten igår. Vem har det?! Jag!? Min söta lilla tös som är mammas lilla lilla flicka! Tänk vad tiden går fort och snart är det alltså dags! Flickan, hon längtar, det har hon gjort klart för mig sedan några av hennes kompisar började förra året. Hon har liksom räknat ner. Mitt hjärta, det fylls av vemod för den tid som rann iväg så fort, förhoppningar för den lilla flickan som längtar och väntar, glädje för att hennes smittar av sig och tacksamhet för allt som varit och det som komma skall! Det här är, som du säkert förstår, även väldigt stort för mamman!=)