onsdag 29 februari 2012

Bloggar

Just nu läser jag, förutom de bloggar jag har i min blogglista, dessa bloggar:


http://www.langlopp.com/blogg-1314790
fredrik.cafe.se
http://annamarietherese.blogg.se/
http://systermarie.blogspot.com/

Kan även tipsa dig att besöka dem! =)

Blingo

I helgen var jag värdinna för en Blingovisning här hemma i villan. Å, vad shoppingnerven fick sig en chock. En mycket positiv sådan! 
De här gobitarna får flytta hem till oss:

Bilderna komer från www.blingo.se
Tyvärr blev killarna i huset utan nya kläder denna gång men vi tjejer är riktigt nöjda! Ja, för den här gången kunde ju stora E vara med och välja helt själv vad hon tyckte om och kunde tänka sig att få hemskickat. Å, om jag säger så här, vi var heelt överens!! =)

Takdropp

Idag har det droppat ifrån taket på "sommarstugan" likt det gjorde för två år sedan då detta foto togs. Ett sant vårtecken är att snön smälter och åker av plasttaket så att allt ljus faller in, in i sommarstuga och in i villan! Det har inträffat idag. Nu är vi verkligen på väg mot härliga ljusa tider även om vintern med största sannolikhet kommer att återvända med snö och rusk ett tag till. Men sådana här dagar får verkligen vårkänslorna att börja sprudla, inte sant?! =) 

torsdag 23 februari 2012

En prinsessa!

Ja, det är precis vad jag har här hemma! Denna prinsessa höll på att "sätta i halsen" när hon på radion fick höra att en (annan) prinsessa blivit född tidigt under morgonen. 
"Kan vi åka och titta på henne?" "Var bor hon någonstans?" "Kan vi åka till slottet och hälsa på?". Ja, hon var faktiskt redo att packa väskan på en gång!  Men, jag har förklarat var hon bor, att vi ska få se kort snart och att vi alla kommer att få veta vad den lilla prinsessan ska heta under morgondagen. Tror dock att min prinsessa tyckte att det var onödigt med andra namn än just: Prinsessa! =) (Själv tror jag att det blivit en Desirée, om man nu ska tro något!) När jag sedan förklarade att prinsessan förmodligen ser ut som en vanlig nyfödd liten bebis svalnade intresset något. ;) 
Visste du förresten att man under morgondagen kommer att göra en vittnesbekräftelse där fyra vittnen intygar att prinsessan inte kan ha blivit utbytt!?! Men det är nog ganska vanlig att små prinsessor egentligen är bortbytta små trollungar. Så är det iaf med min lilla sessa! =)

fredag 17 februari 2012

Lugna gatan

Igår fick mormor akut barnbarnsabstinens och hämtade upp de båda små och lämnade två föräldrar ensamma i villan. Vad skulle vi nu göra när klockan var 19 och inga barn fanns att natta?! Maken åkte på träning och frun plockade ner tavlor, tog fram färg och penslar och började sedan måla ramar. Ja, just det, dalahärstarna fick också ny färg!
Lika bra att passa på då inga barnfingrar finns med i målarfärgen! Men nu, efter ett dygn är mammahjärtat i uppror och längtar redan efter sina småttingar. Vad lugnar då bättre ett mammahjärta om inte ett glas rött?! Så det är lika bra att passa på med det också! =) 

tisdag 14 februari 2012

Findockan

"Stina (ja, vi kallar henne det!) var dyngarg så jag ville inte leka med henne" berättar femåringen när vi sitter runt matbordet och pratar om dagen som varit på hennes förskola. "Varför var hon dyngarg?!?" frågar jag. Femåringen förstår mer än vad jag egentligen frågar om och svarar " Man får inte säga skitarg!" och sedan fortsätter hon, " vi lekte med Barbie och hon ville ha findockan, men den hade Lisa (ja, vi kallar henne för det!)". 
- Findockan, varför kallas den för findockan?
- För att den har glittriga tuttar och glittriga trosor.
Tyst...tyst...tyst! Vad ska jag säga nu? Findockan är findockan för att den har glittriga underkläder...
- Är det vad de kallar genusarbete på förskolan? frågar maken som om han läser mina tankar, "barbiedockor med glittriga underkläder".
Vad ska jag säga nu? Vad ska jag säga nu? Ok, jag byter ämne!
- Var din nya fröken snäll?
- Ja, jättesnäll!
- Hur är en jättesnäll fröken då?
- Hon har fina kläder och fint hår... och så har hon prickar i pannan!
Herregud, vad lär vi barnen egentligen? Nej, jag omformulerar mig, vad lär förskolan barnen egentligen?! ;)



lördag 11 februari 2012

Melodifestivalen

Nu håller vi alla tummar... Lilltjejen orkade inte hela kvällen denna gången men vi andra röstar vilt på våra favoriter! :-)


torsdag 9 februari 2012

Badrum

När vi köpte villan tyckte vi att det enda som var i behov av en renovering var badrummet. Huset är byggt i början av 80-talet så det har 30 år på nacken nu. Men alla ni som köpt hus, ni vet hur det blir!? Planerna blev omvärderade då vi ville måla om alla rum och lägga nya golv i några. Därefter blev det aktuellt att installera nytt värmesystem i hela huset och i och med det la vi jordvärme vilket innebar en del jobb med trädgården. Men nu, nu äntligen börjar vi prata badrum! Vi ska ha detta:

Det kommer ifrån Käsch serie overflow och utsikten kommer ifrån, nej daa!!!, men jag vill HA! ;) 
Vi kikar, planerar och det enda vi vet med säkerhet är att toaletten ska vara vägghängd. =) Så många beslut, så mycket ångest men sååå roligt! Undrar hur många år det egentligen kommer att ta innan vi bestämt oss!? =)


Inspirationsbilder på webben efterlyses! 

tisdag 7 februari 2012

Hur var det egentligen?

I morse när jag åkte till jobbet lyssnade jag på "Äntligen morgon" där man pratade om programvärdarnas upplevda kylrekord. Anders Timell berättade då om en upplevelse från när han var liten. Han hade tillsammans med sin bror besökt Trysil och kyrkan där.  Det hade under denna period varit så kallt att man inte kunnat gräva ner de döda utan lagt ut kistorna på backen. Han berättade typ; Det var -30 grader och så kallt att det knäppte i liken.
Men åååå, tänkte jag för mig själv. Nu kommer alla 08:or (förlåt!=)) tro att det fungerar så i Norge. Ja, jag är trots allt uppvuxen i Dalarna och de fördomar som nått mig från människor ifrån huvudstadsregionen är många gånger mycket häpnadsväckande! =) 
Tanken på kistorna har iaf följt mig under dagen och självklart förstår jag att det är en påhittad historia men tillslut blev jag så osäker på mina tankar att jag var tvungen att googla det hela. Sökord: LIK NORGE KALLT. Hittade inget!
Då kom maken och frågade vad jag egentligen hade för mig (han såg sökorden på datorn) och jag förklarade mitt dilemma. Maken förklarade då övertydligt att DET-INTE-FANNS-EN-MÖJLIGHET-ATT-DET-SKULLE-KUNNA-VARA-SANT varvid han vrider på dator och skriver NORGE KISTA KALLT, inget resultat, NORGE BEGRAVNING KALLT, inget, NORSK BEGRAVNING KYLA, inget!!!


Så nu sitter vi här och förstår (SJÄLVKLART) att detta (ABSOLUT) inte är sant!!! 


Men varför sa han så och varför kan jag inte sluta tänka på det och kanske hörde jag för lite av inslaget då det bara tar 2 minuter till jobbet och tydligen är det inte smartare att berätta denna historia för en dalkulla än för en 08:a!?!  =) 



lördag 4 februari 2012

Värsta schlagern!

Här hemma har kvällen kretsat kring schlager. Ja, en del av familjens medlemmar hade liite problem med att gladiatorerna och schlagerfestivalen var samtidigt men valet blev tillslut... SCHLAGERFESTIVAL!!! =) Jag kan medge att vi till en början satt som frågetecken när låt efter låt visade sig vara långt ifrån någon av familjens smak. Men...tillslut fick vi äntligen höra "Dead By April"! "Wow, vad coola!, sa femåringen, och snygga!!!" Jag tittar på pappan som genast börjar gapa. Svettig reser han sig upp, hämtar femåringens tidsinställda rumslås medan han mumlar något om "tatueringar...", "growl...", "över min döda kropp..." och "nunnekloster i södra Frankrike!". Innan kvällen var låset inställt på 15 år, nu blinkar 2032 på skärmen, PIIIIP! ;) 

fredag 3 februari 2012

Ja...

...visst ska man uppmuntra barnens läs- och skrivutveckling! Men kanske inte när det sker på nya bilen!
Men hur är det möjligt att nå fram med denna synpunkt då barnet i fråga håller på att spricka av stolthet och glädje över att ha knåpat ihop ordet B A P S alldeles själv?! Ja, mamman som kör runt i bilen vill gärna att alla ska tro att det är vad barnet skrivit, men... barnet råkade bara vända J (P) upp och ner! =)