tisdag 31 januari 2012

Baka, rita, måla, pärla, blogga!!!

Är just nu hemma och vab:ar vilket vi gjort sedan i torsdags. Barnen är tillräckligt friska för att vara raslösa men tillräckligt sjuka för att inte vara på förskolan. Så just nu gör jag allt för att roa de små liven med olika aktiviteter under dagarna, aktiviteter som inte innehåller spring, hopp eller andra energikrävande rörelser. Så i sex dagar har vi varvat aktiviteterna pärla, dega, spela, baka, laga mat, spela, baka, pärla, rita, måla, baka, dega,  pärla...osv.osv.. Känns det igen, ju längre dagen går desto snabbare byter man sysselsättning?
På kvällarna, när det snarkas ifrån de små, kryper jag upp i soffan och läser bloggar. De blir som en dörr ut i verkligheten, där livet fortlöper i vanlig ordning.  Imorgon kommer ännu en dag då vi ska baka, pärla, måla, rita, laga mat, baka, dega, och vet du vad?! Det är bara såå jäkla mysigt!! =) 

torsdag 26 januari 2012

Dagens 1-åring!

Den 26 januari 2011 såg det ut så här på bloggen! Tänk att det redan har gått ett helt år! Idag firar jag med att klä bloggen i Blingokläder eftersom de släpper sin kollektion just idag!!! 

SS-12 kollektionen är sååå snygg och ingen är mer nöjd än jag över att beställningen på gårdagens party (me&i) enbart bestod av ett par byxor till mamman. Nu har jag ju massor av pengar kvar till att handla på nästa party, Blingopartyt hemma hos mig! ;)



tisdag 24 januari 2012

Ont, det gör ont!

Om du aldrig sett en svettig ostbåge tidigare hade du chansen att se en igår, vid gympahallen! Tänk om någon, innan passet började, informerat mig om att det var en timme långt, EN TIMME!!!, istället för de 10 minuter jag tydligen trodde att det var. För när passet började tänkte jag, "Fy, va oförskämt pigg jag är för att bara ha tuggat och inte tränat under jul. Så här kan jag ju göra fler gånger!" Som jag tog i, skuttade, fäktade med armarna och var allmänt hurtig... i TIO MINUTER!!! Sedan är jag osäker på om jag av misstag bytte ben med någon annan för jag tappade både kontroll och känsel. När ledaren skrek i micken att det var dags för armhävningar låg jag redan på golvet med en dyna under händerna och undrade; 1, Hur hamnade jag här?, 2, varför har jag en dyna under händerna och 3, hur gör man armhävningar?! DÅ, var det bara 50 minuter kvar av passet!! Som tur var slutade intervallträningen efter 30 minuter och övergick till att stretcha HELA kroppen. Många konstiga ställningar men sååå nyttigt!


Hur jag mår idag? Ja, jag satte mig här vid datorn för några timmar sedan och väntar nu på att maken ska komma hem från jobbet så att han kan hjälpa mig upp igen! ;)

lördag 21 januari 2012

I bilen

Jag är i vanliga fall en ganska lugn människa men i och med att jag kliver in i bilen växer två horn fram i pannan. Ibland, kanske ofta, hoppar det ramsor ur min mun som inte alltid är menat för de två par små öron om befinner sig i bakre delen av bilen. Svårast har jag för bilister som lägger sig i röven på min bil och vägrar hålla avstånd. En bilist som antingen envist stannar där eller som hetsigt försöker köra om fast jag kör enligt hasighetsbegränsningen eller inte har fri sikt längre än några meter ifrån fronten på min bil. Jag har vid ett tillfälle (och detta är en hemlis) dragit fram mobilen, öppnat och stängt luckan för att få till ett blinkande ljus, åt en lastbil som låg för nära när maken körde. Ja, ja kanske inte min bästa stund i livet och nog insåg jag vilken töntvarning det var på den incidenten men jag hoppas lastbilschaffisen insåg allvaret och numer håller avstånd!! =)


Idag läste jag ett väldigt bra blogginlägg om just detta. Snälla, tänk er för i trafiken och kör aldrig fortare än änglarna kan flyga! :)

ÄNTLIGEN!!!

Jag kommer förmodligen att tänka, redan ikväll, hur har vi klarat oss utan?!? I åratal, ja iaf i fem, har jag och maken planerat ett inköp av torktumlare. Det hör ju liksom till. Volvo, villa och torktumlare... är det inte så. ;)
Har egentligen aldrig varit så att vi inte haft råd att köpa någon men pengarna har liksom varit roligare att lägga på annat. Fick när jag fyllde jämt (måste vara 20 alltså;)) pengar till just detta ändamål då det blivit känt för familj och vänner om just detta önskemål. Men då fick vi syn på en soffa som vi gärna ville ha och när jag ändå fått pengar kunde vi ju lägga dem på det, mycket roligare! =) Besök i elbutiken har genomförts ett antal gånger men varje gång har vi sagt, "vi tänker på det ett tag!". Det har ju liksom känts sååååå tråååkigt!
Men idag, när vi passerade elbutiken, frågade jag maken om det inte var dags snart. Jo, nu kör vi, sa han, vände bilen och sedan steg vi in i butiken. Hem kom vi alltså med en                                    
                                             
alldeles egen torktumlare! Våran första!!!! =)

onsdag 18 januari 2012

Vagnar




Efter önskemål tänkte jag visa vilka vagnar jag haft i mina ägor genom åren. =)
Året var 2006 då jag väntade mitt första barn. Ny vagn och tre hjul var mina önskemål. Köpte då en
Teutonia Spirit S3 2012 i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Teutonia barnvagn & tillbehör / Teutonia barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (F668101004400r)
Bilden är lånad av kopbarnvagn.se
Teutonia Spirit S3. Oj, vad jag älskade den vagnen. Och visst hade den fortfarande varit kvar än idag om det inte varit för att den tog sådan plats när man fällde ihop den. Kanske är det något som blivit bättre på senare år men var iaf inte det då. 
När dottern var ett år reste vi till Japan. Inför resan köpte vi en
                                 
Bilden är lånad av Babyproffsen.se
sulky. Inte riktigt denna men en liknande köpt på Jysk under en utförsäljning för 300 spänn. Utmärkt att ha sönder under en resa med flyg tänkte vi! Sulkyn var just en sulky, vilket innebär dålig komfort men otroligt lätt och behändig. Vagnen klarade flygresan och överlevde till i höst då den välanvänd och sliten fick möta den eviga vilan på skroten. 
Teutonian såldes då vi väntade barn nr. 2 även för att jag fick för mig att jag inte behövde en enkelvagn längre då jag inhandlade en
                                                        
Bilden är lånad av fyndtorget.se
BabyTravel Dublin med liggdel. Jag var nöjd med vagnen som tyvärr blev en för stor pjäs med tanke på att den då 3 år gamla storasystern inte alls var intresserad av att åka vagn längre. Kände ganska snart ett behov av en enkelvagn och eftersom jag var nöjd med modell och märke köpte jag en
BabyTravel Amsterdam med hårdlift. Den kunde sedan användas som sittvagn och hängde med länge då jag var så nöjd med den. Man kunde lätt köra storasyster i den de gånger hon inte orkade gå vid långpromenader eller påhälsningar i stan och användes därför flitigt av båda barnen. Trehjulingar kan ha svårt att få exakt samma komfort i stötdämpningen som 4-hjulingar får. Därför inhandlades en
Teutonia Prestige (och nu börjar jag inse att jag kanske har ett problem!;))
Underbart bra vagn som också hängde med länge (1,5 år). Supersmidig vagn som man lätt byter färdriktning med!
De två sistnämda vagnarna fick alltså hänga med fram till januari i år. Men då kände jag att de bara stod och användes alldeles för lite (typ aldrig). Det blev liksom lättare att åka utan vagn än att packa in en i bilen. Då kom vi på (ok, det var jag!) att vi skulle sälja vagnarna och istället köpa en sulky liknande den vi tidigare slitit ut. Sagt och gjort sålde vi vagnarna och köpte istället en
                                        BOZZ BMX -11 i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Bozz barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (4502520003565658r)
Bilden är lånad av kopbarnvagn.se
BOZZ BMX-11. En lätt, enkel och mycket smidigt sulky! Eftersom vi inte använder vagn så mycket längre är den inte så välkörd men desto nöjdare är jag över att inte ha  några vagnar ståendes som blir gamla och förstörda.

Jag har aldrig ångrat något köp men varit tvungen att påminna mig om varför jag sålde min första Teutonia! Om jag skulle få fler barn skulle jag absolut undersöka hur den nya modellen fungerar men jag är också nyfiken på en Teutonia Fun. Den kanske inte är idealisk att ha på landet men eftersom chansen att jag får fler barn inte är så stor så blir ju det aldrig något problem. =) Men vänta!... den kanske skulle fungera ypperligt åt en tvååring! =)

tisdag 17 januari 2012

Jag fick ett mail...



Hej!
Varje år får 45 000 personer i Sverige beskedet att de har cancer. Men forskningens framsteg har gjort att överlevnaden i sjukdomen mer än fördubblats de senaste 60 åren.
Vi vill rikta ett stort tack till dig som givare till Cancerfonden. Tack vare din och andras stora generositet kommer vi att kunna dela ut 391 miljoner kronor till cancerforskningen under 2012, vilket kommer att leda till nya framsteg och genombrott.

Hit går dina pengar

Tack än en gång för att du fortsätter stödja kampen mot cancer!

Med vänlig hälsning
Stefan Bergh
Generalsekreterare   



Vill du också stödja cancerfonden och på så vis cancerforskningen? Besök då cancerfondens hemsida eller leta upp en insamling du kan ge några slantar till!
Jag kan lova dig...det känns faktiskt riktigt bra att kunna hjälpa till!


Skulle vara intressant att veta vilket ändamål du skänker pengar till?!

söndag 15 januari 2012

Nöjd!

Å, vad jag känner mig nöjd över valet att flytta hit! Hur underbart är inte det här?! :-)


lördag 14 januari 2012

Våga vågen!

Jag tänker inte vara sämre på något vis! All denna viktminskning som diskuteras på olika forum och bloggar har påverkat mig. Så nu har jag bestämt mig! Alla före och efter-bilder som man kan se på olika bloggar ska nu också existera på denna. Planen är att jag ska lägga in ett foto nu och ett när jag står på beachen i sommar. Om jag når målet ska jag köpa en röd baddräkt, det blir min morot i projektet! ;) Känner att jag blivit lite för "bred om axlarna", ja det är väl min svaga punkt. Men hur mycket ska man gå ner? Ska kanske börja med ett mål på 58 kg?! 
Ni får ursäkta men jag har inte klätt mig ännu så fotot visar kanske lite väl mycket hud men jag tänker, va f**n, vill ni se så ska ni också se! Håret kanske inte heller är så välkammat men det blev ganska bra när lillebror stod med hårfönen riktad mot mig medan storasyster fotade! ;)
Ursäkta skärpan, det kanske blev lite suddigt! Men, vänta lite! Jag kanske är ganska het ändå?! ;)

torsdag 12 januari 2012

Blogg som berör

Har börjat läsa en blogg om en kvinna vid namn Anna. Hon är aktiv idrottare som genomfört flera långlopp i sitt liv. För några dagar sedan födde hon sitt första barn, en dotter, med kejsarsnitt 10 veckor före bf. Men hon är inte bara idrottare, mamma, fru och bloggare, hon är också bärare av en obotlig sjukdom. Cancer.


Följ hennes blogg "tre klassiker i kampen mot cancer" och hennes insamling hos cancerfonden, långlopp.com, som även är adressen till hennes hemsida. 

onsdag 11 januari 2012

Kriiiis!

Det har vi just nu! Tomten har hämtat alla nappar som fanns i huset vilket har gett tvååringen vrålabstinens. Den äldre upplagan brydde sig aldrig när nappen försvann vid samma ålder och med samma metod. Kanske kan bero på att den yngre kombinerar abstinensen med en stor dos trots! 

Ja, det finns iaf att göra för föräldrarna i huset och rätt åt dom är det väl, för det är ju trots allt, deras idé! =)

torsdag 5 januari 2012

Nu är glada julen...

...slut, slut, slut! Ja, iaf hemma hos oss! Idag åkte stakarna ut i förrådet och julgranen fick sällskapa fågeltallen och står nu med fröautomat istället för kulor i grenarna. Finns inget som är så skönt som att få mysa ner sig i soffan när hela huset skiner efter en dags slit. Tro mig, jag är ganska övertygad om att det ser ut precis som vanligt igen imorgon vid middagstid! ;)
Nu ska vi njuta av de sista lediga dagarna innan allvaret sätter igång igen. De sista dagarna som föräldraledig så känslorna är mycket delade inför måndag morgon. Visst ska det, ut jobbperspektiv, bli roligt att sätta igång på allvar igen men med tanke på mina små pluttar... snyft! Ja ja, det är ju bara 75% så det ska nog bli bra iaf! =)

onsdag 4 januari 2012

Raggadish

Nu har jag gjort det... en raggadish! Jag var i akut behov av en frisör som tog sig an mitt hår. Herregud, vad svårt jag har för att ta mig iväg till frissan. Var gör man av sina barn när man åker dit och alltid har en make som arbetar till kvällen?? Frisörerna verkar ju stänga senarst 17. Är också funtad på det viset att när jag kommer på att jag behöver klippa mig så är det NU, på stört, och inte imorgon! 
Åkte iaf till Karlstad och fick tipset av syster att boka tid på Clipodrom där man kan boka in sin tid på nätet. Sagt och gjort gick jag in på deras hemsida, klickade på boka tid och skulle sedan välja vad jag ville göra. Klippa- check, färga- check men vad är en "raggadish" och vill jag göra en sådan?! Nu bokade jag inte en sådan men nyfikenheten var stor när jag morgonen efter (bokade vid 22-tiden på kvällen och fick tid till kl. 9.45 morgonen efter!!!:)) satte mig i frisörstolen. 
Jag klippte mig, slingade och färgade håret och sedan säger hon "jag ska nog göra en "ragga" också". "Vad är nu det för något?" frågar jag och skäms en aning över att det kanske är något man borde veta!? 
Raggadish= en blekning av håret mot hårbotten som gör att man enkelt och snabbt får bort utväxt eller mörkt hår som blir kvar mot hårbotten när brunetter bleker slingor (som jag!!). 
Detta blev resultatet:


Alla brunetter vet ju hur det är när man blekt håret och fast det är nygjort har man en envis liten brun rand kvar längst ner i hårbotten som avslöjar allt! ;)
Men nu är det gjort och fast det känns ovant är jag såå nöjd! Visst ser det "äkta" ut?! =)

måndag 2 januari 2012

Gamla och nya vagnar

Oj, vad det känns i hjärtat när man säljer en barnvagn. Säkert vet fler av er hur det känns i ett modershjärta!? Alla minnen, alla känslor, alla...suck! Idag sålde jag iaf den sista vagnen i "stallet". För vagnar, det har det funnits hemma hos oss...men bara två barn! Så när jag idag stod med tårar i ögonen och såg min svarta Teutonia rulla ut mot okänd bil, då tog jag ett beslut!


Därför sitter jag nu i Karlstad med ett glas vin i handen och beundrar min nya vagn! Min sjätte! =)