torsdag 29 december 2011

Min nya bil...

...har inte vilket tak som helst! Den har ett panoramatak och därför ligger jag just nu och tittar på stjärnorna!

Här skulle det egentligen vara ett kort på min nya pärlas tak och stjärnorna. Men eftersom jag inte kan med min nya smartfån så finns här iget! :)

måndag 12 december 2011

Tomte - lucia - stjärngosse 1-1-1

Ja, nu blev det så att lille e gick till förskolan som tomte, tittade drömmande på lilla lucian bredvid och upprepade femtio ggr "har sån hemma" och satte sig vid fikat med bästa vännens strut på huvudet och stjärna i handen (ooops!;)).


Morgonen började med information angående fotografering av barnen. När man får sin förskoleplats får man skriva på ett papper där man tar ställning till om barnet får bli fotograferat av utomstående under verksamheten (så som ex. lucia mm.) eller inte. På avdelningen fanns föräldrar som inte godkänt detta och därför tilläts det inte. Jag antar att man sagt nej då det finns vuxna som inte tänker längre än näsan räcker och lägger upp bilderna på nätet.


Jag respekterar verkligen det beslutet men tycker självklart att det är jättetråkigt att detta tillfälle inte fick förevigas på bild. Hur roligt är det inte att titta på foton från sådana tillfällen när man själv var liten och känna igen gamla vänner från förr?! 
Men, jag har själv valt att inte publicera bilder på mina barn på nätet. När facebook var nytt skapade jag en grupp med vänner som fick se foton av barnen men dessa tog jag bort efter ett tag.  Det är ju svårt, om inte omöjligt, att bevara barnens anonymitet på facebook eller i en blogg. Det vi lägger ut på nätet kan aldrig försvinna! Alla gör vi våra val, detta är mitt!


Jag har vid några tillfällen tappat hakan då jag efter ex. föräldraträffar, både på och utanför bvc, kommit hem och funnit att oförståndiga vuxna lagt ut bilder på mina barn och inte nog med det, taggat dom till mig. Med namn och allt! 


Så jag förstår varför man som förälder tar beslutet att förbjuda helt, även om jag önskade att vi alla tog lite vanligt jävla vuxenförnuft och insåg att vi inte har rätt att på något vis lägga ut bilder på andras barn utan tillåtelse.


Nu har jag som tur var ett till luciafirande att besöka och i den årskullen stora E befinner sig har jag aldrig stött på kameraförbud så då ni, då ska jag klämma in lille e i ledet och jag tänker fota som f..n! Men dom bilderna min vänner/läsare... dom får ni aldrig se! =)

söndag 11 december 2011

Lucia - tomten 1-1

Här fixar vi för fullt inför veckans alla luciafiranden. Imorgon ska lille e ha firande på sin förskola och han bestämde sig idag för att han ska vara lucia. Inte tomte, inte pepparkaksgubbbe, inte stjärngosse (vem vill egentligen vara stjärngosse??) utan lucia. Det är ju inte alls konstigt eftersom den han ser mest upp till i hela världen, sin storasyster, ska vara lucia dagen efter. Kunde se en skymt av panik i makens ögon när sonen berättade om sitt val inför morgondagen men naturligtvis stod en stöttande mamma bakom med nystruket linne, rött band och en stort leende. Maken trodde ju att han nått toppen av vad han kunde acceptera redan förra året då sonen gick på förskolans firande iklädd en tomteklänning. Inte vilken tomteklänning som helst, världens finaste tomteklänning, som storasyster haft! =) 
Det är ju bara något år kvar (ja, max två) innan samhället har lärt lille e att han inte kan (?) vara lucia så jag tyckte därför att det var lika bra att han passar på medan han ännu inte "lärt sig" annat! 
Nu varade inte detta så länge... efter att ha funderat ett par minuter kom maken fram till att det var bättre att hålla sig till traditioner och erbjuda grabben tomteklänningen även i år.


Sonen nappade, förlorade kanske sin enda chans i livet att få vara lucia men... han ser lika glad ut ändå! =)


Och vi vet ju inte ännu, vad han vill vara imorgon! =)

fredag 9 december 2011

Vitt

Å, vad det är underbart när landskapet blivit vitt. Tre lekstunder utomhus har det blivit dagen till ära och vi har haft så roligt. Röda kinder, snowracer, spark, ja till och med skidorna har åkt fram idag! Härligt...och nu är det helg! =)

lördag 3 december 2011

Återigen...

... firar jag 25 år! Dagen till ära bloggar jag för första gången ifrån min nya, bloggvänliga mobil!! Kvällen ska nu tillbringas på Munkkällaren i Visby med lite god mat och gott vin. Vi har nämligen låtit barnvakten flyttat in där hemma och rest till öjn! Nu ska vi se om detta fungerar! :)

fredag 2 december 2011

Vintips

Jag fick provsmaka detta vin för några helger sedan.
Det var verkligen ett gott vin som jag kan rekommendera dig som gillar röda viner. Priset är 49 spänn!