onsdag 30 november 2011

Tre gubbar...

Idag har här spelats julmusik och bakats. Lille e tyckte bäst om vetemjöl (!!) medan vi andra då och då stoppade en degbit i munnen. Vi gjorde gubbar, änglar, stjärnor och hjärtan.
Även om det känns lite svårt att få till den där äkta julkänslan när regnet piskar mot rutan varje dag så ska jag göra allt för att barnen iaf får den. I deras register finns ju som tur är inte kravet på snö! =)

söndag 27 november 2011

SNÖ!!!

Mitt under julskyltningen börjar så äntligen snön att falla. Efter besök i mataffären är hela världen vit! Istället för Bolibompa valde vi att ha snöbollskrig när vi kom hem! 
Underbart!!!=)

Med tanke på tidigare inlägg...

Maken sa igår att det inte var riktigt likt mig och kanske ganska ovanligt att göra inlägg om rakade möss. Den tanken hade inte alls jag, att det skulle vara konstigt alltså. Kanske i min blogg men sen slog det mig att jag förmodligen är lite påverkad av lady dahmers blogg som jag besöker med jämna mellanrum. Hon skriver mycket om den könsstereotypa värld vi lever i och vad vi kvinnor gör med våra kroppar för att passa in. Ett av hennes val (för hon har gjort många) är att inte använda rakhyveln på sin kropp för att hennes barn ska få se hur en kvinna egentligen ser ut. Tycka vad man vill om det men mycket av det hon skriver är riktigt bra och det var nog hennes ord som väckte mina tankar igår. =)





lördag 26 november 2011

Bad, snö och rakade möss.

Idag har vi besökt Experium och badat tills fingrar och tår mest liknade russin. Barnen har som vanligt superskoj även om vi får arbeta med lillebror innan han ska bada. Förmodligen är det ljudet, den första kylan mot kroppen när man byter om och duschar som skrämmer lite innan han får se poolen och då genast vill hoppa i. I och med besöket på Experium fick jag också se snö, även om det inte var äkta vara, så var det SNÖ!!! (För er som inte vet så ligger Experium på/i Lindvallen!)


En hemskt tokig och kanske smått generande tanke slog mig idag. Vi badar ibland i det lokala badhuset. Under en dag i veckan värms bassängen upp och då har man barn- och pensionärsbad. Många nakna kroppar, hängiga bröst och håriga...kvinnor. Idag blev jag nästan generad över alla helrakade möss som befann sig under samma tak. Naturligtvis var det inte så att jag gick runt och tittade men man kan liksom inte undgå att se det när man befinner sig i duschen på ett badhus. Jag menar inte att något är rätt eller fel för alla får göra med sina snippor som de själva vill. Det var som sagt, bara något som slog mig! =)



fredag 25 november 2011

Julpyssel

Nu har vi pysslat hela veckan. Städat och pysslat, pyntat och skurat, fejjat och donat. Trodde verkligen att jag var klar när jag passerade blomsteraffären idag och hittade en massa roligt pyssel. 
Så under eftermiddagen har jag gjort några juldekorationer till vardagsrumsbordet. Viktigt att ha toapapper, tidningar och oliver på bordet, det kan ju bli för mycket plats annars ;). 


Kanske tycker vissa att man inte behöver lägga så mycket tid på det här med julpynt men jag tycker att det är såå roligt. Dessutom har jag ju en massa tid som jag inte vet vad jag ska göra av ;).
Köpte även lite smått och gott till adventsljusstaken. Tycker det är lite otäckt med mossa i men i år har jag lagt små stenhögar runt ljusen så kanske hjälper det iaf lite om olyckan skulle vara framme och man glömmer ett ljus!
Nu tror jag iaf att jag är klar. Men det förstås, jag har ju fortfarande inte köpt kanelstänger och stjärnanis! =)



lördag 19 november 2011

Hipp hipp

...HURRA! För min lillasyster som fyller 30 idag! Jag vet, hon fyllde år igår, men ikväll ska hon firas. Igår var det kommunfest med underhållning, middag och dans (JA, jag buggade! =)). 
Nu ska jag alltså ställa mig framför spegeln och lägga på partymasken igen. Det är tungt att vara småbarnsmorsa, jag vet... men man kan behöva sådana här helger också ibland! ;)

onsdag 16 november 2011

Det kliar i fingrarna!



Jag är så sugen så jag håller på att förgå! Jag skulle så gärna vilja börja julpynta!!!! Jag vet, DET ÄR TVÅ VECKOR KVAR (och en halv), men om man börjar lite sakta?! Då kanske det tar två veckor att bli klar?! Och allt ska väl ändå vara framme då självaste advent börjar? 
För några dagar sedan smygsmakade jag en kopp hjortronglögg  och i förrgår började vi (stora E och jag) att tillverka vita julhjärtan av pärlor. 
Har köpt de här fina siffrorna från Mio som bara väntar på att få pryda fyra blockljus och hjälpa oss räkna ner till jul. Nej, jag ska hålla mig...


ett liiitet tag till! =) 




Så gick det: Ser plötsligt när jag tittar i almanackan, DET ÄR JU BARA EN VECKA KVAR!!!(och en halv)! Nu ni! =)

söndag 13 november 2011

Om storasyster har...

...så måste ju lillebror också få!
Lille e har lånat stora E:s klackskor vid flera tillfällen och liksom sin storasyster blir han såå fin! När det så var dags för födelsedag fick han självklart ett par egna!
Sötnosar! =)

En vecka...

...tre kalas. I måndags fyllde lille e 2 år och resten av veckan har vi bakat och förberett inför stora E:s 5-årsdag som inföll igår. Nog är det skillnad på att fylla 2 mot 5. Lille e som egentligen inte har grepp om situationen förutom att det är roligt med paket och att kunna upprepa "2 år". Till att räkna ner dagar, ha kalas och så den där stolta känslan av att bli "stor". 
Inte ska jag väl glömma dagens kalas heller! Fars dag, som firades med tårtrester och en massa kramar!
Lite i smyg "firar" vi även lille e:s första blöjafria dag utan att något "missöde"! Stora E slutade med blöja vid den här åldern. Där är vi inte riktigt ännu, men nu är vi iaf på väg! =)

söndag 6 november 2011

Förberedelser

Paketen är klara, kameran är laddad och brickan för ljus och fika är framställd! Nu är det bara att invänta morgondagens gryning och firandet av lille e!

lördag 5 november 2011

Loppisgallerian

Idag fanns det en butik öppen i byn när shoppingnerven började ömma, Gallerian. Det är inte en galleria i form av flera butiker under samma tak utan flera småloppisar under samma tak. Man kan hyra ett bås eller bord och sedan säljer butiksägarna sakerna och för det tar de en viss procent. Jag kan gå runt där och kika i evigheter för det finns så mycket saker och inte bara begagnat utan även sådant som är nytillverkat. Här finns beviset på att byn besitter många duktiga hobbypysslare.
Vi har länge letat efter ett tidningsställ men inte hittat det. Idag sa det bara KLICK! när jag såg denna trälåda.
Lite roligt att det är en låda som innehållit bakpulverburkar (Rumford hälsosamma bakpulver) när den nu ska stå just i köket. =)

onsdag 2 november 2011

Oops, heter det så?!

Tror att jag vid ett tidigare tillfälle skrivit om ord som jag har lite svårt för att lära mig. Nu till några jag faktiskt lärt mig, men vid en kanske liiiiite för hög ålder (jämfört med genomsnittet!)...


Tror jag var 12...ok, 28 år och 11 månader, när jag lärde mig frasen "korinter till ögon och hattarna på sne". Har testat varianten att mumla mig igenom stycket men också testat med "går inte till ögon och hattarna på sne". Vad som inte gick till ögonen har jag inte en aning om men det fungerade faktiskt ganska bra i en sisådär 16 år! Gissa om jag nöter det med stora E nu när hon börjat sjunga julsånger! (För, JO!, det har hon!!!)


Läser i en blogg ikväll om insexnyckel... Vänta lite nu, VA?! Heter det INSEXnyckel?!? Har alltid sagt INSEKTSnyckel, men vad skulle det vara egentligen? (bzzzzzz =)) Så TACK Tigrinnan för den, alltid ska man lära sig något...=)

tisdag 1 november 2011

Så ska det låta!



"Sluta oroa er för rynkor, åderbråck och andra jävligheter! Livet ska INTE vara en resa mot graven med målet att anlända säkert i en välbevarad kropp, utan snarare att sladda in från sidan med choklad i ena handen och ett glas vin i den andra, och med en kropp som blivit ordentligt använd och säga... "WOHO, vilken jävla resa!!"


Även om det kan vara svårt ibland (läs: ofta) så är det verkligen med en sådan här inställning jag vill leva mitt liv! =)

Hmmm...

... överdoserat kanske!?! =)

Lärarjäveln

Idag lägger jag in en länk till lärarjävelns inlägg. Blir liksom arg och såå besviken, men på vem?! Är det barnen, deras föräldrar eller samhället? Barnen är ju formade av de två senare. Men nog borde man redan som liten fått lära sig  ta ansvar för sina handlingar? Tror jag gör som många andra, jag skyller på skolan;)! Kan inte annat än älska en av kommentarerna till inlägget "Om det nu skulle vara min unge...så säg till mig, för då jävlar får vi se vem som kastar ägg på vem", underbart! =)