tisdag 21 juni 2011

Sommartider

Avslutning med kollegor, avslutning på arbetsplatsen, golfavslutning för dottern, ställa i ordning gräsmattan och så ny, sommarfester hit och sommarfester dit. Just nu förbereder jag inför midsommarfirandet som i år genomförs hemma hos oss tillsammans med god vänner. (Jätteskoj ska det bli!)
...allt det här tar just nu min tid, min tid från att skriva. 
Jag måste nog bestämma mig för att ta sommarlov! Ja, alltså jag kommer inte att sluta skriva helt men inläggen blir helt klart glesare! Nog skulle jag prioritera bloggen om jag kunde men jag vill verkligen njuta av sommaren också! Och precis så är det nu när solen skiner och kvällarna utomhus blir sena. 
Jag passar iaf på att önska er alla en underbart mysig och härlig sommar och naturligtvis en glad midsommar! =)

lördag 18 juni 2011

Sopskåp

När vi köpte huset fanns det i garagebyggnaden ett sopskåp. Dessa användes ju förut men nu för tiden är tunnorna för stora och dessutom två. Förra sommaren kände vi att vi saknade en lekstuga till barnen. Trädgården skulle dock grävas upp så vi hade inte en självklar plats för ett litet bygge så...
...vi målade sopskåpets väggar vita och satte upp två hyllplan och vips! så hade barnen en egen liten servering. Den används flitigt hela året (nu med en massa sand och vatten som golvet avslöjar) och barnen har så roligt där. =)

Rufsigt...

Så här såg det ut dagen efter. Hon var jätte nöjd! =)

torsdag 16 juni 2011

Flätor

Jag har alltid varit den som fixade vännernas frisyrer innan vi gick ut på helgerna. Så en sak kan jag lugnt erkänna, jag älskar att ha en liten flicka att fixa håret på idag. Min lilla dam har långt hår och det krävs oftast balsamspray för att borsta ut det. För det mesta har vi inte mer tid på morgonen än vad det tar att sätta upp en hästsvans, men finns bara tiden så blir det alltid flätor eller olika tofsar. Dotterns egna favvo är när hon har sovit med flätor och på morgonen har alldeles krusigt hår, eller rufsigt som hon vill kalla det.
Efter kvällens bad nöjde vi oss inte med bara en fläta utan tre stycken fick det bli. För att kunna sitta still använde vi oss av bolibompa-webben =) Får jag nu bestämma så sitter flätorna i även imorgon eftersom den här flickan blev utomordentligt söt i dem. Men får hon bestämma kommer nog håret att vara SUPER rufsigt imorgon! =)

onsdag 15 juni 2011

Vet ni vad jag gör?

Nu är det ju perfekt att krypa ner i soffan i sommarstugan och tända ljus, dricka te och läsa en bra bok! Jag återfinns där! =)

måndag 13 juni 2011

GI-knäcke och kycklingsoppa

Idag var det dags att genomföra veckohandel och med den den tillhörande matplaneringen. Min make försöker lära mig att planera matlagningen bättre, för han brukar ju stå här hemma och pekar på vad jag ska göra ;) Nä, men jag brukar klaga på att det alltid är jag som lagar mat och aldrig kan komma på vad jag ska göra. Så nu ska jag försöka lära mig göra veckomatsedel (blä). Ok, jättesmart av honom. Hur ska jag göra honom delaktig om han alltid löser mina problem med andra medel än att själv delta? Hmm...smart- JA! =)


Idag kom jag iaf på att jag läst recept här på retromarys blogg och bestämde mig för att de rätterna skulle pryda veckans schema. Idag testade jag att göra kycklingsoppan och den var superenkel att göra och mycket matig och mumsig! Lyckat med andra ord! =)
Under tiden vi åt var GI-knäcket i ugnen så ikväll lutar det mot en kopp the och en god smörgås! =)


Tack för inspirationen! =)

söndag 12 juni 2011

När knotten kom till byn

Sitter här hemma och hajar ibland till då jag ser en finnig tonåring bredvid mig som jag inte riktigt känner igen. Men, det är ju bara maken!
Allt började i morse;
Ute på gården befann sig en man med skidmask på. Vem var det och vad hade han på våran gård att göra? Att han arbetade kunde man se för han skruvade, rengjorde och målade. Men hade han något att skämmas för eller varför visade han egentligen bara ögonen i sin mask?

Jo, idag kom knotten till byn! Innan maken hunnit börja arbetet med  farstukvisten var han rejält biten i ansiktet varav han valde att bära skidmask under resterande arbete! Och resultatet är alltså en tonårsliknande, rödprickig 30-åring. Var jag va?! Jag gömde mig inomhus tills solen började skina igen och de små blodsugarna gömt sig i sina hålor! =)

lördag 11 juni 2011

Sjung om..

...studentens lyckliga dar.
Det var vad jag tänkte skriva om! Men när tekniken inte vill hänga med (blogger) så väljer jag att avstå och hoppas på bättre lycka vid nästa försök. För inte är det värt att sabba ett gott humör på teknik ur funktion!? Så jag fortsätter nynna på gårdagens mest populära låt och tar mig en sväng på stan =)
  
 

torsdag 9 juni 2011

Kortbyxor

Jag är och har nästan alltid varit en kjol-tjejkvinnadamkärring ;)  Ja, har jag inte haft kjol på sommaren så har har jag burit trekvarts-byxor så solbrännan slutat mitt på vaden. Den här sommaren har jag köpt några shorts, ja alltså vanliga kortbyxor... å jag ska inte bära annat! Så skönt! Varför har jag inte ägt sådana förut? 
Förmodligen kan det bero på att jag en gång i tiden haft komplex över för smala ben. När väl det problemet gick över fick jag ett åderbråck på ena benet som säkert också kan ha försökt döljas (hjälp vilken ångest jag hade den dagen jag upptäckte det). 
Men med nu så vältränade ben ;) och ett stort "f.ck you" till åderbråcket, går jag gladeligen med kortbrallorna på! =)

tisdag 7 juni 2011

Letar...

...efter roliga, mysiga och härliga saker att hitta på under semesterveckorna. 


* skulle vilja lära mig dansa så jag kan gå på dansbandsveckan i Malung
* skulle vilja ha en säck pengar så vi kan resa vart vi vill för att jaga solen
* skulle jag vilja gå på semester NU!


Men istället
* har jag världens bästa familj att spendera min sommar med
* vet jag att vad vi än gör blir det oftast roligt, mysigt och härligt
* räknar jag ner veckorna för snart är det dags för 6 härliga semesterveckor


Tills dess
* äter vi glass
* tar vi vara på soltimmarna
* läser jag en bra bok
* förundras jag över hur bra jag har det =)


måndag 6 juni 2011

Nya upptäckter och fina fynd

Efter en liten tripp till Dalarnas södra delar är vi åter på hemmaplan. Idag, Sveriges nationaldag, hade vi först tänkt fira på byns eget lilla firande i centrum. Talare och spelmanslag i all ära men hur roligt lät det egentligen med tanke på två små barn som framför allt ska ha roligt och trivas. Vi valde istället att åka till grannbyn och gå på gårdsloppisar. Hämtade en karta i byns affär och sedan promenerade vi runt. Varken jag eller maken har besökt denna by tidigare och blev så överraskade, det är ju bara sååå fint!!! Vi strosade omkring, fikade, tittade på djur, natur, loppisgrejer och badade fötterna i sjön. Helt underbart och otroligt mysigt! =)
I våran lilla by finns en klädaffär där de valt att ha en gammal skolbänk som barn kan sitta och rita vid medan deras mammor (eller pappor) kollar på kläder. Helt perfekt! ;) Där stortrivdes dottern och blev inte imponerad när vi senast besökte butiken i veckan och de tagit bort den. Till sin förtjusning har dock blomsteraffären fått en sådan så nu vill hon istället att vi besöker den affären varje gång vi är ner på byn.=) När vi gick på dagens loppisrunda hittade vi en gammal skolbänk, en sådan där där sittbänken och skrivbordet sitter ihop. Dottern börjar genast leka skola och när jag kommer fram ser jag att bänken är prismärk med 50 kr, 50 SPÄNN!!! "Det är klart att flickan ska ha en skolbänk" säger en man som ser hur hon trivs där hon sitter, "på gården längre bort tar de 300 för en bänk som ser precis lika ut!" 

Mer behövde han inte säga, den blev våran för 50 kronor och JAG ÄLSKAR DEN!!! Men framför allt, min dotter älskar den! =)

fredag 3 juni 2011

Sol!

Är ute i solskenet och njuter...

onsdag 1 juni 2011

Vem är du?

Ja, det skulle jag vilja veta. Jag kan ju se på besökssiffrorna att det faktiskt finns några som besöker min blogg. Kanske bloggar du inte själv utan bara surfar runt och kikar. Kanske läser du här med jämna mellanrum. Kanske följer du min blogg.


Alla som bloggar VET att man uppskattar kommentarer och att de på något vis sporrar en till att fortsätta. Kommentarerna är motiverande, de ger feedback och de bekräftar. De bekräftar mig och mitt skrivande!


På min blogg har jag turen att ha retromary som besökare för hon lämnar många kommentarer som betyder mycket för mig, här på min blogg. =) Även tigrinnan (varför finns hon inte med i min lista över bloggar jag tycker om att läsa tro?!) och mamma har lämnat avtryck i form av några kommentarer så, TACK!


Men nu är det alltså din tur, ja DIN! Vem är du? Hur hamnade du här och vad tycker du är roligt att läsa om?


Säger naturligtvis tack även till dig, för att du tog dig tid att läsa mina ord! =)