måndag 28 februari 2011

Helgen som gått

Väggarna har vibrerat av de fem barn som under helgen bott under detta tak. Lägg där till sju vuxna och summan bli kalas hela helgen lång. Maken fyller gubbe (30) idag och hela hans familj har varit här och firat honom. På förskolan sa de att barnen varit trötta idag och själv har jag känt mig som en urvriden trasa. I morse åkte de sista gästerna hem och jag ska bara vila lite framför tv:n innan jag sätter igång med födelsedagsmiddagen som ska intas ikväll. Mums!



torsdag 24 februari 2011

Upp och ner

Ja, så går det, humöret.


Idag brann tårarna under ögonlocken. Men inte förrän maken lämnat huset lät jag dem rinna, gömd i tvättstugan så att inte barnen skulle se. Det är ju egentligen inget konstigt att gråta men ändå försöker jag dölja mina tårar. Ja, nu är det ju inte så att de rinner så ofta men då saker går fel och känns hopplöst. Kanske förstår du? Jag vill att mina barn ska veta att det alltid är tillåtet att visa sina känslor men samtidigt är jag rädd för att mina tårar skulle "skrämma" dem. Vi, jag och min man tillsammans med våra barn, använder ibland uttrycket "jag gråter i hjärtat" om något som får oss att känna oss ledsna men att visa att vi gråter på riktigt, det gör vi inte. 


MEN, efter kvällens gympa känner jag mig som en lärka och det får dom iaf se! =)

onsdag 23 februari 2011

Stora E:s rum

Här kommer några utlovade bilder ifrån stora E:s rum.

(Syns det att jag lekt i fotoprogram? hihi...)

Det kommer fler senare. Med solen skinande in i rummet ville inte kameran samarbeta med fotografen idag. =)
Måste bara få säga att jag hade såå roligt när jag redigerade bilderna. Nu ska jag nog ge mig på bröllopsbilderna som bara väntat på att få sig en omgång.
Få se... smal midja, fasta tuttar, hm... kan man fixa brudgummen också? ;)




tisdag 22 februari 2011

Trött i ögat

Ska snart ta en kopp varm te efter en kväll med möten. Har sedan maken började arbeta efter föräldraledigheten, gått ner på halvtid. Arbetsdagarna är korta och det känns som vi har så mycket tid tillsammans, jag och barnen. Vi skolade in lillkillen precis ett år fyllda och "förlänger" föräldraledigheten med att arbeta halvtid i ett par år istället. Så gjorde vi inte med äldsta barnet och vad som är bäst kan man ju inte veta. Men vi vet vad vi kan skylla på om något går snett i tonåren ;) 


Efter en tuff shopping-helg i stora staden Sthlm är äntligen stortjejens rum klart och det blev så fint! Nästan så att jag själv är sugen på att flytta in till henne, hur poppis det nu skulle bli!? =) Imorgon ska jag ta lite kort så jag kan visa er.


Nu blir det soffan och lite tv!

lördag 19 februari 2011

Dagens plus och minus

Dagens mindre bra- var Äntligen hemma-mässan. Hade förhoppningar om att den skulle ge mig inspiration och stort jag-vill-ha begär, men icke. Den handlade mest om bastu, fönster, dörr, isolering och allt annat inom byggkategorin. Trevligt att gå omkring och kika men inte mer... om det inte varit för att mässan var i Kista och därmed inbringade...

Dagens absolut bästa- då vi åkte till Kista gallerian och jag där hittade barnkläder med ett märke jag tidigare aldrig sett. Märket heter eBBe och i och med att jag snubblade över dessa kläder bröt jag mitt löfte om att inte shoppa kläder till barnen förrän Barn-mässan i Karlstad. Det blev en supersnygg bodysuite, en tröja och till stortjejen en vit kofta. Enkla, stilrena och härligt snygga!

onsdag 16 februari 2011

Gissa om jag blir glad...

... när maken frågar om jag vill gå på Äntligen hemma-mässa i helgen? Självklart vill jag det!!! =)

Jag erkänner!

Det är lika bra att erkänna, jag har varit otrogen. Min make anser att jag ska vara trogen men jag har fallit för erbjudanden jag inte kunnat motstå och sedan stått skamsen och fått betala. Tycker inte att det känns lika viktigt som han kanske gör. Jag pratar naturligtvis om byns två matbutiker, Hemköp och Ica. Min man tycker att vi ska handla uteslutande på Hemköp men jag kan ibland åka förbi på Ica för att genomföra inköp av deras erbjudanden. Men gissa om jag var glad över mina "snedsteg" idag då Icas buffé låg i brevlådan. (Vilket tyder på att ibland nog blivit lite oftare senaste tiden)




Hade ögonblicket tidigare, skrattande förklarat för maken, att jag tänkte servera dammråttsfilé med rostad kompost, eftersom både kylskåp och skafferi ekade tomt. Som tur var behövdes inte det då tidningen var full av idéer och förslag på vad jag kunde laga. Resultatet blev:



Falafel (eller kikärtsbiffar som det stod i receptet) och rostad blomkål i tortillabröd tillsammans med grönsaker och guacamole. Mums, vad gott det blev! Barnen fick dock äta korv istället för falafel då biffarna innehöll sambal oelek och därmed blev lite heta.

Så mitt lilla snedsteg var inte så dumt ändå! Jag kommer nog att fortsätta med att smyga in i byns "gladaste butik" någon gång då och då när inte maken ser! ;)

tisdag 15 februari 2011

Lappsjuka!

Jag har de senaste dagarna, nej förresten, veckorna haft en krypande känsla i kroppen. Som liksom sliter och drar därinne..det kallas rastlös.


När vi bodde i lgh var vi ständigt på resande fot under helgerna. Var vi inte borta och hälsade på någon så hade vi alltid huset fullt av främmande. Sedan köpte vi hus, en massa måsten uppstod OCH vi trivdes så bra att vi bara ville vara hemma! Jätte skönt och visst känner jag fortfarande på det viset, för det mesta. Men just nu, idag, igår och förmodligen imorgon, känns det som jag bort lång bort från civilisationen. Jag vill köpa inredning, kläder, fixa pass, äta på ny restaurang och jag vill se folk! Jag har med andra ord fått lappsjuka och det måste fixas snabbt!


Som tur är har jag en mycket förstående make som löst mitt problem. Vi packar barn, vagnar och pengasäcken och drar till huvudstaden! =)

söndag 13 februari 2011

Kikade in...

... i tvättstugan där maken stängt in sig för att måla klart.




Så här fin var tapeten som satt där inne innan ;) 





Man skulle inte kunna tro det men när jag än en gång tittade in, några timmar senare, var det nymålat och städat! 



Söndag

Planen för dagen var att gå ut och leka lite i snön. Men med 18 minus under hela dagen ställdes den planen in. Vi valde istället att stanna inne och "leka bio".
 
Detta gör vi då och då när vi känner för en film och lite mys. Vi fixar då biljetter, popcorn, läsk. pengar och hyr en film. Sedan får en sitta i kassan medan de andra "köper" biobiljetter och snacks. Idag blev det Shrek- nu och för alltid på "bioduken". Barnen tycker att detta är super skoj och stortjejen brukar prata om det i flera dagar efteråt. Vad gör man inte när man bor på landet och närmsta biograf ligger 10 mil bort?!

Ps. Ja, det är en tjock-tv ni ser! Vi har en till om någon vill ha? ;) Har haft planer att köpa en ny platt-tv länge men det har liksom inte blivit av och eftersom den står i ett skåp tänker man liksom inte på det. Så, nu har jag ursäktat mig! =)

Det som försvinner...

i snö, kommer fram vid snöskottning?!



Den här leksaken såg vi när vi kommit in efter att ha varit ute och skottat av infarten. Lägg också märke till snömängden. Kortet är taget från ett fönster som sitter ovanför diskbänken.  

lördag 12 februari 2011

Drömresa

Jag älskar att resa. Långa eller korta resor spelar ingen roll bara man får komma bort från vardagen ibland, till nya miljöer och människor. För tre år sedan reste jag, maken och dottern till Japan. Makens föräldrar bodde i Tokyo under några år så vi reste dit för att fira jul tillsammans med dem.



Jag förälskade mig verkligen i den staden och drömmer om att få resa tillbaka.
Att resa tillsammans med lilltjejen, som vid den tiden var nyss fyllda ett, gick över förväntan. Flygningarna gick jättebra och vart vi än åkte hade vi henne med i sele eller vagn. Det var lätt att ta sig fram med hjälp av tunnelbana eller pendeltåg och vi kände oss alltid trygga. Det var bara vid ett tillfälle jag trodde jag skulle få panik i folkmassorna men i övrigt var det inte så farligt som jag trott innan.
Vi besökte zoo, shoppade, åkte upp i höga byggnader (Roppongi hills och Sunshine city men där fick det räcka. Vi bodde bredvid Tokyo tower och räckte med att se det ifrån lägenheten.) Handflatorna blir blöta vid tanken på det =) Vi besökte marknader av olika slag och åkte till olika distrikt där man specialiserade sig på vissa produkter, ex: kök, teknik mm 
Måste jag nämna SUSHI!? Mums!

Nu funderar vi på att åka iväg på en charterresa till våren men får inte riktigt fingrarna ur och beställer något. Min önskan är att spara ihop till en resa till Thailand, men annars har jag fått blodad tand för stadsresor. Bara framtiden kan visa vart den för oss...

Strålande dag

Idag har vi varit ute i omgångar och lekt i det underbart vackra vädret. Den gipsade foten börjar kännas bättre och svängarna tas ut regält när snöhögar och bus lockar. Skönt att se! Nu är det bara en vecka kvar sedan ska det bort och vi kan återigen erövra skidbacken! 


Imorgon ska vi måla klart i tvättstugan. Började måla för 1,5 månad sedan men nu måste vi göra klart så vi kan sätta in de nya bänkskivorna. Utöver det hoppas vi på ännu en strålande dag, då tar vi nog med oss lite fika till snöhögen =)

fredag 11 februari 2011

Svårt

På grund av barnens överfyllda garderober har jag lovat mig själv att inte köpa ett plagg förrän Barnmässan i mars (som bara är ett MÅSTE att besöka!) Hjälp, vad svårt det visar sig vara för en mamma som älskar shopping. Har som ni sett riktat energi och utgifter på att inreda stortjejens rum men nu skriker det i shoppingnerven. Villervalla och P.o.p skickar mail om reor och nya vårkläder som jag bara raderat...kanske skulle gå igenom "papperskorgen"? Eller hur är det nu, räknas tradera?!

Teater

Idag började vi dagen med att titta på Westbergs teaters föreställning:

 sessor_artikel2_11


                                                                               Foto: Martin Skoog

Läste senare att det var för barn i åldern 4-8 år samt barnsliga föräldrar. Alltså sådana som mig för jag tyckte att den var jättebra! ;) 

Naturligtvis körde vi fast på väg dit. Tog sats och backade ut bilen från våran infart och körde fast så fort jag kom ut på vägen. Men med hjälp av två grannar, mamma och tillslut en traktor så kom vi loss och var på plats lagom till föreställningen började. När teatern var klar hade mycket av snön plogats bort så det var inga problem att komma hem igen =)




onsdag 9 februari 2011

Buzzador

Inför 2011 är det massor av spännande företag som knackar på dörren och vill göra kampanjer med Buzzador, och småbarns- och bebisföräldrar är som så ofta hett eftertraktade målgrupper. 


Buzzador




När man "buzzar" pratar man med vänner och bekanta om produkterna och oftast får man med små provförpackningar att dela ut. Är man med i en kampanj fyller man i formulär på deras sida och svarar på några frågor.


Känner du dig sugen på att bli en Buzzador du också? Klick då  här och fyll i dina uppgifter.

Haja tugget!

För att hänga med i snacket ska man tydligen klämma in så många "fatta" och "shit" man bara kan i varje mening. Det har jag förstått av snacket här hemma de senaste veckorna, från mitt äldsta barn. Jag ler lite åt det men kan inte annat än gruva mig lite inför tonåren, fast det är 9 år kvar. Hon går in på rummet, stänger dörren och sätter på musik..."Astrid Lindgrens bästa". =)

tisdag 8 februari 2011

Kväll...

och egentligen vill jag bara lägga mig i sängen och sova. Men istället håller tv:n mig i ett stadigt grepp fast den inte har någonting vettigt att visa. 


Vaknade inatt av att ett av barnen grät stora tunga tårar på grund av en mardröm. Kom då att tänka på när jag själv var liten och hade min första mardröm (vilket jag naturligtvis fått återberättat). Drömmen hade handlat om en björn som av någon anledning skrämt mig. Farmor, som var på besök, hjälpte mig dagen efter att kasta björnen i soptunnan med förhoppning att den skulle glömmas bort. MEN, jag har i hela mitt liv levt med en fobi för björnar och tänk om det faktiskt började med den drömmen. Ibland känns detta som ett handikapp då jag inte kan vistas i skogen, varken i stuga, bil eller "på fri fot", utan att ständigt tänka på en brun best och svettas av ångest. Egentligen tror jag inte att det skulle hända så mycket om jag verkligen skulle stöta på en björn, men alla artiklar om anfallna människor suger jag i mig och förstärker på så vis min övertygelse om att mötet skulle resultera i död, min död. 

söndag 6 februari 2011

Symaskin skin skin, sy ma mamma mammaskin!

Idag har jag...


nålat och sytt. Resultatet blev gardiner (i tyget ovanför) och rosa lampskärms-överdrag.
Med hjälp av en MDF-board, vadd och gardintyget gjorde jag, tillsammans med maken, även denna sänggavel.



Imorgon ska jag börja fixa i rummet. 
Det ska bli så roligt!



lördag 5 februari 2011

Dagens skörd...

är denna lilla hög, inköpt hos den lokala handeln.




Jag känner mig mycket nöjd och ser nu fram emot morgondagen då fönster, lampskärmar och sänggavel ska kläs i tyg. Köpte även lite smått och gott som ska pryda hyllor och skrivbord och har sedan tidigare inhandlat en stor härlig röd matta som ska få komma på plats.
När jag inte riktigt kunde bestämma mig för vilket tyg jag skulle köpa föreslog expediten att jag skulle ta båda med mig hem, för att på plats se vilket som passade bäst! Vad härligt, vilket förtroende, för att inte tala om kundservice! Och visst nappade jag på erbjudandet! =)
Vad härligt det är att bo i denna by, fick en sån där HEMMA! känsla när hon sa det. När vi flyttade hit var det bara för att mellanlanda innan drömhuset dök upp i kommunens nordligare del. Men drömkåken visade sig stå byggd i den här byn, liksom arbete och de som kom att bli våra vänner. Om och om upplever jag den där underbara känslan av att ha hittat hem, och idag kände jag verkligen så!

fredag 4 februari 2011

Rött och rosa...



       






... är färgen på inredningen jag söker till det nymålade och nytapetserade rummet som ett av barnen ska flytta in i. Undrar om jag törs tryck hem dessa ifrån Rosahuset? Det finns ju massor av ställen på nätet att shoppa ifrån men det är lite svårt kan jag tycka, man ser ju inte riktigt vilken färg det är. Ger Rackartyg och den lokala handeln en chans imorgon men finns det inget då så blir det nog de här! Före och efter bilder kommer strax!

onsdag 2 februari 2011

Takdropp och tulpaner

Dagen har bjudit på takdropp och tulpaner, årets första vårdag! Även om vintern med all säkerhet återvänder med snö och is så fick i alla fall jag en rejäl påfyllning i energikoppen =) 




Nu är det snart dags att plantera om pelargonerna. I höstas satte jag ut dem i jordkällaren för att sedan väcka dem till liv igen i, vad jag tror är februari. Det är första gången jag testar att övervintra blommor så det ska bli roligt att se om mina "gröna fingrar" fixade jobbet. Jag uppdaterar resultatet av uppdraget senare!
Vilka härliga tider vi går till mötes!